Slovácko jede na lup. Tedy na loupání pardubického perníčku

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Bez zraněné opory, srdcaře Vlastimila Daníčka, jehož poslal mimo trávníky na pár týdnů naprosto bezohledný zákrok zambijského "skokana" Sakaly, a také bez další zraněné opory zadních řad Petra Reinberka i nadále distancovaného útočníka Rigina Cicilii vyrážejí fotbalisté Slovácka k utkání šestého kola nejvyšší soutěže na nový stadion do Pardubic. Perníček tam bude hodně tvrdý, ale Slovácko venku umí, přivezlo ze dvou těžkých duelů v Ostravě a na Bohemians už čtyři body. Další by se po nepřesvědčivých domácích výsledcích moc hodily.

V klubu se vždycky dívají dopředu. A vždycky hodnotí předešlý zápas. Ten poslední na domácím trávníku proti Mladé Boleslavi byl podivuhodný. Hosté dohrávali v devíti, převahu jednoho muže měli domácí po vyloučení Pulkraba pěkně dlouho, a přece to znamenalo spíše nevýhodu.

„Stává se nám, bohužel, že zápas dobře začneme a postupně se dějem propadáme, ještěže tentokrát vyrovnal lišáckým gólem Kali, tedy Honza Kalabiška,“ pravil Marek Havlík, osmadvacetiletá opora klubu, věrný „pes“, který tu působí už od začátku roku 2013.

Své by si tedy měl v klubové televizi říci i Miroslav Mikšíček, kondiční trenér Slovácka. Ostatně o kondici je fotbal v parném letním čase, který zřejmě pomalu končí, více než v jiných fázích sezóny.

„Zkracujeme tréninkové jednotky, hráči mají intenzivní pitný režim, hodně sázíme na doplňování minerálů, kondice je teď mimořádně důležitá,“ ví odborník.

Slovácko míří na východ Čech v roli mírného favorita, Pardubice zatím nezáří, doma hrají už počtvrté, zatím nasbírali jejich fotbalisté čtyři body. Slovácko má o čtyři více, ale úplná spokojenost v klubu ani mezi fandy po domácích ztrátách nepanuje. Proto je zdánlivě tuctový zápas pikantní a body by byly sladké jako poleva na pardubickém perníčku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x