Slovácko jede na sever Čech. Těžká šichta v Liberci

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Minulý zápas na domácím hřišti proti Teplicím Slovácku velmi mrzutě nevyšel. Břevno, dvě tyčky, neproměněná penalta. A absolutní efektivita soupeře. Suma sumárum velmi nečekaně 0:2. A tak je co napravovat. Hned v samotném úvodu 13. kola první ligy hraje Slovácko na stadionu U Nisy. Liberec má velké ambice, ale mizerné výsledky a je zatím až dvanáctý.

To ale pro tým trenéra Westa není v ničem pozitivní.

Je naprosto jasné, že pro domácí je to hodně důležitý zápas. Jejich ambice jsou mnohem vyšší, tým si pořád sedá a sehrává se. V posledních utkáních bodově neuspěl a tak označuje zápas za utkání podzimu, už z toho je znát, jak těžké to bude, a my se na to musíme poctivě připravit,“ říká šéf slovácké kabiny.

Do bitvy na severu už by se měl zapojit velezkušený stoper Stanislav Hofmann, který stál dvakrát v řadě po červené kartě. Moc dobře ví, o čem mluví, třebaže to může zdánlivě z jeho úst pro klubovou televizi znít paradoxně.

Musíme si dát pozor právě na disciplínu, bude to hodně důležitý zápas, půjde o to dodržovat taktické pokyny a snažit se být produktivní v koncovce,“ dává zkušený fotbalista návod na to, kterak se z daleké destinace vracet v sobotu odpoledne zvesela.

Zápas začíná pořád ještě málo tradičně v sobotu ve 13.30.