Slovácko: ještě dvakrát a nejnabitější půlsezóna skončí

foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Pět bodů ve skupině Evropské konferenční ligy, mnohamilionová injekce za postup, ale také největší počet soutěžních utkání ve třech provedeních. Slovácko do týdne uzavře podivuhodnou polovinu sezóny 2022-23, která se stoprocentně zapíše do historie klubu z našeho nejmenšího prvoligového města.

V neděli zakončí fotbalisté z Uherského Hradiště podzimní rundu 16 prvoligových zápasů na hřišti Hradce Králové, tedy přesněji řečeno v azylu Východočechů v Mladé Boleslavi. Poslední soutěžní zápas pak přijde na domácím hřišti v osmifinále MOL Cupu proti Mladé Boleslavi.

Pod sovíma očima, což jsou známé stožáry Městského stadionu Miroslava Valenty, moc dobře vědí, jak příjemné je vyhrát pohár a podívat se do Evropy.

„Bylo to hodně náročné včetně cestování, ale na druhou stranu nesmírně poučné. Kde by mne napadlo, že klub z pětadvacetitisícového města bude hrát v Istanbulu, Stockholmu, Kolíně nad Rýnem, Nice nebo Bělehradě,“ vypočítává evropská zastavení mluvčí klubu Marek Jurák.

Když se to všechno spočítá, tak…„tak nám za 112 dní vyjde s ligou, našim i evropskými poháry hned 28 zápasů o body a postupy. Jednoduše vyděleno je to jeden zápas na 4 dny a to přesně,“ dává najevo matematický přehled jeden z trenérů Josef Mucha.

Málo se to ví, ale do největšího počtu utkání naskočil Merchad Doski, nová letní posila, reprezentant Iráku, chyběl jen opravdu epizodně. Dalšími železnými muži jsou například pánové Nguyen, Daníček, Hofmann, Kadlec, Havlík, Petržela a další. Jasné je, že se zátěž musela rozložit do širšího kádru.

A tak se musel moc líbit třeba třiadvacetiletý slovenský obránce Michal Tomič, který už dostal i pozvánku do reprezentace našich východních sousedů. Zatím si ale musí počkat, duely s Kosovem a Chile (bude to loučení jedné z ikon slovenského fotbalu Marka Hamšíka) kolidují s posledním pohárovým utkáním proti Mladé Boleslavi a trenér Svědík chce mít objev sezóny po ruce. Jasný důkaz toho, že se klade značný důraz také na tuzemský pohár. Zápas coby tečka za podzimní sezónou se odehraje v Uherském Hradišti v pátek 18. listopadu od 16 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x