Slovácko míří do Hradce Králové. Těžký zápas bez favorita

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V poněkud netradičním, ale zvykejme si, televizním čase, od půl druhé odpoledne, hrají fotbalisté Slovácka duel 9. kola nejvyšší soutěže v Malšovické aréně, kde jsou doma hradečtí "votroci". Východočeši na svém pořád novotou vonícím stadionu zatím prohráli jen s pražskou Spartou a tak do svěřenci trenéra Romana Westa rozhodně nebudou mít jednoduché.

Prakticky třítýdenní pauza není nic příjemného, po reprezentační přestávce se nehrálo minulý víkend na Dukle kvůli velké vodě.

Trenér Slovácka Roman West oslavil zkraje týdne 43. narozeniny, novic mezi ligovými pány střídaček vidí sobotní časný odpolední duel na klubových stránkách takto:

„Hradec je doma velice silný, má celou řadu soubojových hráčů, rychlostních typů, musíme se dokonale připravit. Čekám velmi těžké utkání,“ má zatím hodně úspěšný trenér jasno.

V minulé sezóně parádně pálil špílmachr Slovácka Marek Havlík, zatím na první gól v této sezóně čeká.

„Já zase tak velký kanonýr nejsem, je mi jedno, kdo dá gól, jsme jeden tým. Musíme jako vždy zodpovědně bránit a zlepšit se ve finální fázi. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát a přivézt tři body, to samozřejmě platí i tentokrát,“ říká devětadvacetiletý fotbalista Slovácka, který odehrál premiérový ligový duel s Baníkem Ostrava už v květnu 2013.

A jen pro připomenutí, rodák z Lubné debutoval mezi dospělými v Kroměříži v MSFL v patnácti letech.