Slovácko míří na jih. Ošidný zápas s týmem, který prostě musí

Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Zatím sedmé Slovácko míří k zápasu 11. kola první fotbalové ligy do Českých Budějovic. Výjezdy do Čech se zatím výběru trenéra Westa příliš nedaří. V Mladé Boleslavi ve středních Čechách prohrál momentálně sedmý tým tabulky 0:3 a přes kopírák to vzal nedávno, kdy jel na východ Čech. Tam byl nad jeho síly Hradec Králové, který vyprovodil Hradišťany stejně nepříjemným poměrem. A tak je čas "český trojboj" završit daleko lépe. Třeba tak jako na Spartě (2:2) anebo ještě lépe v Pardubicích (1:0 pro hosty).

Jenže jde opravdu o těžké utkání. Třebaže na hřišti posledního týmu tabulky.

„Nenechejme se mást, České Budějovice kvalitu nepochybně mají, myslím, že už budou hrát takříkajíc o vše. Jejich pozice je mimořádně složitá. Mají běhavé hráče, naposledy se převedli na Baníku, padli těsně 1:2 a jejich výkon nebyl špatný,“ dívá se na nelehký zápas trenér Slovácka Roman West.

Domácí s jediným bodem po devíti odehraných utkáních zbraně rozhodně neskládají.

„Myslím, že klíčem k úspěchu bude první vstřelený gól, minule jsme na Baníku konečně skórovali, snad v tom budeme pokračovat,“ míní českobudějovický mladý obránce Ondřej Čoudek.

Zajímavé bude sledovat, jaká sestava hostů vyběhne na Střeleckém ostrově od sobotní šestnácté hodiny.

„Máme mimo hru Daníčka a po vyloučení i Hoffmana, naštěstí máme širší kádr, naposledy se představil stoper Kukučka, ale variant je spousta, nechte se překvapit, musíme zabrat, samozřejmě víme, že soupeř hraje o hodně. Ale to my také,“ připomíná Roman West.

Stejně tak bude zajímavé sledovat, jak poskládá důležitý motor hry, záložní řadu. Minule nebyl v základní sestavě například Marek Havlík, dal ale rozhodující gól s Karvinou, střídat musel z taktických důvodů po vyloučení Kim a veselo mu z toho nebylo.

„Byl z toho poněkud rozmrzelý, vyříkali jsme si to a pochopil, že šlo o prospěch celého mužstva, nakonec se nám tato taktická varianta vyplatila,“ dodal trenér Slovácka.