Slovácko na Slavii dvakrát inkasovalo, přišlo i o sérii bez prohry

Záložník Slovácka Milan Petržela (modrý dres) v souboji o míč se Slávistou Davidem Juráskem. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka v nedělním šlágru 21. kola prohráli v Edenu s vedoucí Slavii Praha 0:2 a přišli o jarní neporazitelnost i sérii bez inkasované branky. Souboj dvou podzimních účastníků evropských pohárů rozhodl dvěma brankami po rohových kopech Peter Olayinka.

Slovácko po pěti kolech nebodovalo, na jaře poprvé inkasovalo a na čtvrtém místě má tříbodový náskok před pátou Olomoucí.

„Myslím, že nás to nezabrzdí. Máme natolik silné a zkušené mužstvo, že nás jedna porážka nezlomí. Na Slavii jsme si ale představovali jiný zápas,“ přiznává asistent trenéra Slovácka Josef Mucha, který vedl hosty ze střídačky místo potrestaného hlavního kouče Martina Svědíka.

Ten sledoval nedělní šlágr z tribuny. Moc spokojený s hrou mužstva ale nebyl.

Domácí favorit začal aktivněji a brzy otevřel skóre. Střelu Davida Juráska z 11. minuty ještě srazil obránce po roh, ale po něm už slávisté udeřili. Na Zafeirisův centr si naskočil nikým nehlídaný Olayinka a hlavičkou k tyči překonal Nguyena. Slovácko na jaře v pátém kole poprvé inkasovalo a v lize dostalo gól po 435 minutách.

„Nechápu to. Škoda je, že jsme dostali první gól z rohu – to se nám nesmí stávat. Domácím to hrálo do karet. Byl to laciný gól, pokud bychom vydrželi bez branek do poločasu, tak se tady dalo něco uhrát. Ve druhé půlce přidali domácí druhou branku. Je to škoda, my jsme tady moc nebezpeční nebyli. V minulosti jsme tu měli víc šancí. Slavia asi vyhrála zaslouženě,“ uznal hostující kapitán Michal Kadlec.

Přitom Moravané si dávali na standardkypozor i proti Plzni. Zatímco doma s obhájcem ligové trofeje to vzadu zvládli, proti Slavii už ne. „Musíme si to rozebrat, aby se nám to příště nestalo. Chtěli jsme zlomit domácí sérii – to se nepodařilo. Teď nás čekají další důležité zápasy. Musíme se z toho poučit,“ dodává Kadlec.

Fotbalisté Slovácka musí na ligovou porážku zapomenout, v týdnu rychle přepnout na pohár, protože už ve středu na vlastním stadionu vyzvou ve čtvrtfinále MOL Cupu Bohemians 1905.
Postup samozřejmě chtějí oba týmy.


„Všechny týmy vnímají, že cesta do Evropy vede přes pohár. My jsme na tom stejně. Pro nás je to hodně důležitý zápas. Sice máme nějaké zraněné hráče, ale Bohemka má taky nějaké své problémy. Uvidíme, zda se někdo z nich uschopní, abychom byli ještě silnější,“ dodává Mucha.

FORTUNA:LIGA, 21. KOLO –

Slavia Praha – 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)

Branky: 12. a 73. Olayinka. Rozhodčí: Szikszay – Hájek, Kříž – Petřík (video). ŽK: Kalabiška, Brandner (oba Slovácko). Diváci: 15.619.

Slavia: Kolář – Douděra, Ogbu, Ousou, D. Jurásek – Holeš, Zafeiris – Schranz (71. Oscar), Hronek (57. Lingr), Olayinka (82. Jurečka) – Tecl (57. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška (84. Kudela) – Daníček – Petržela (57. Brandner), Trávník (57. Šašinka), Havlík, Doski (84. Juroška) – Vecheta (68. Sinjavskij). Trenér: Mucha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x