Slovácko na úvod přípravy remizovalo s druholigovou Opavou

Útočník Slovácka Ondřej Mihálik (v modrém dresu) při zápase v Hluku s Opavou. Foto: 1. FC Slovácko
HLUK - Fotbalisté Slovácka v prvním přípravném zápase přivítali na stadionu v Hluku druholigovou Opavu. V tropickém počasí viděli diváci čtyři branky, utkání skončilo remízou 2:2.

Vím, že bychom měli druholigového soupeře porazit i v únavě, ale tentokrát to nevyšlo. Alespoň že padly čtyři góly a neskončilo to 0:0,“ uvedl asistent trenéra Slovácka Jan Baránek. Mužstvo vedl ze střídačky, hlavní kouč Martin Svědík sledoval duel z tribuny.

Zápas splnil hlavně kondiční účel. Chtěli jsme, aby každý z hráčů odehrál 45 minut s tím, že jsme ráno normálně trénovali. Bartoš a Onuoha měli minutáž delší. Utkání celkově splnilo účel. Je to lepší než běhat někde v parku,“ říká Baránek.

Slovácku proti Opavě scházeli reprezentanti Siňavskij a Doski, Reinberka vyřadily rodinné důvody a Kohút s Břečkou jsou zranění.

Slovácko bylo v úvodu střetnutí aktivnější, ale vyloženou šanci si nevypracovalo a po rychlém brejku inkasovalo. Bleskový kontr zakončil Šigut, který se dostal za obranu Slovácka, využil podklouznutí Heči a v klidu uklidil balon do opuštěné brány.

Favorit však skóre rychle srovnal. Penaltu nařízenou za faul na Jurošku bezpečně proměnil Mihálik.

Tým z Uherského Hradiště po prostřídání sestavy protivníka zmáčkl, z tlaku vytěžil centr Holzera a šanci Daníčka, kterého vychytal gólman Opavy. Zvýšené úsilí přineslo druhou branku v 60. minutě. Po zblokované střele Kadlece a hlavičce Vechety se k míči dostal Kalabiška, jenž ve skluzu završil obrat.

Gól mě povzbudí do další práce,“ věří zkušený levý obránce či křídelník. „Doufám, že mi to tam takto bude padat i v dalších zápasech. Hlavní ale je, abychom i přípravné zápasy vyhrávali a nachystali se dobře na ligu,“ ví dobře.

Slezané však dokázali vyrovnat v 68. minutě. Domácí obrana po standardní situaci zapomněla na Janoščina a ten zblízka hlavou poslal balon do sítě.

Přípravný fotbal –

1. FC SLOVÁCKO – SFC OPAVA 2:2 (1:1), hráno v Hluku

Branky: 25. Mihálik z penalty, 60. Kalabiška – 20. Šigut, 68. Janoščin

Rozhodčí: Poláček – Ogrodník, Kostelník

Žluté karty: Onuoha – Kopečný, Whiffen

Diváci: 500

Slovácko 1. poločas: Heča – Šuvalija, Hofmann, Onuoha – Bartoš, Kočí, Havlík, Holzer – Petržela, Mihálik, Juroška.

Slovácko 2. poločas: Fryšták – Holzer (60. Bartoš), Daníček, Onuoha (75. Juroška), Kadlec – Brandner, Kudela, Trávník, Kim, Kalabiška – Vecheta.

Opava: Richter (46. Číž) – Kopečný, Helebrand, Janoščín, Kadlec (60. Dostál) – Omale (66. Chickbo), Rychlý, Ondráček (82. Pejša), Šigut (82. Blatný), Haitl (60. Whiffen) – Rataj (60. Hýbl).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x