Slovácko nehraje, covid odkládá dvě utkání

Ilustrační foto (Foto: 1.FC Slovácko)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V neděli skončila skvostná série vítězných utkání v ligové nejvyšší soutěži porážkou proti pražské Slavii. A protože "neštěstí nechodí po horách ale po lidech", což se dá aplikovat také na nevyzpytatelný koronavirus, má Slovácko kvůli masivnímu výskytu nákazy v klubu nejméně na další dvě ligová kola "zákaz činnosti".

Přitom už v pátek mělo Slovácko, které stále drží parádní třetí příčku, hrát v Praze na dočasném hřišti Pardubic. Příští víkend pak byl naplánován zápas v Olomouci.

„Vedení ligové soutěže dnes reagovalo na aktuální epidemickou situaci v našem klubu a na základě rozhodnutí Krajské hygienické stanice odložilo oba zápasy na neurčito. Při testování byl v našem klubu odhalen vysoký počet pozitivních případů a hygienická stanice nařídila karanténní opatření,“ uvedl klub.

„Karanténa se nařizuje pro hráče a realizační tým v délce čtrnácti dnů od posledního kontaktu,“ upřesnila Vendula Ševčíková ze zlínské Krajské hygienické stanice.

Což znamená, že by se tým měl na hřišti sejít nejdříve 17. března. Za tři dny by pak mělo Slovácko nastoupit proti Baníku Ostrava.

Podobným přerušením činnosti si před časem prošli i hráči u sousedů ve Zlíně, momentálně je v karanténě také pražská Sparta.

Čím více se blíží vyvrcholení nejvyšší soutěže, tím složitěji se budou hledat nové termíny. Slovácko má odehrát zbylých třináct ligových kol. Stále také patří mezi účastníky pohárové soutěže, odkud se stejně jako z předních příček Fortuna ligy dá dopracovat do pohárové Evropy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x