Slovácko obralo Spartu o body i první místo, favorit srovnal z přísné penalty

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) remizovali se Spartou 1:1. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka ve šlágru 28. kola FORTUNA:LIGY brali alespoň bod. Celek z Uherského Hradiště sice vedl od 18. minuty, kdy si dal po hlavičce Pavla Jurošky vlastní gól hostující brankář Matěj Kovář, ale favorizovaná Sparta výsledek ve druhém poločase srovnala. Přísně nařízenou penaltu proměnil hostující kapitán Ladislav Krejčí mladší.

Slovácko se Spartou doma neprohrálo třetí soutěžní duel za sebou a v tabulce zůstalo páté dva body za Bohemians.

Domácího trenéra Martina Svědíka naštvala odpískaná penalta. „Myslím, že nebyla,“ poznamenal zklamaně.

Vadily mu tři věci. „Pokutovému kopu předcházel faul na Vechetu. V tu dobu už mohl být na hřišti i Reinberk. A pak ta penalta. Nestěžuji si, chyby se dělají a patří k zápasu. Za mě je smutné, když k nim dochází, když máme video. To nechápu,“ prohlásil.

Slovácko jinak soupeře do mnoha šancí nepustilo.

Do první šance se dostal Juroška. Mladík, který poprvé v lize nastoupil od první minuty, šel po brejku sám na Kováře, který ale jeho vyloženou šanci zlikvidoval.

Další protiútok už domácí využili. Po pravé straně pláchl Mihálik. Po jeho centru aktivní Juroška hlavičkoval do břevna, míč se odrazil do zad Kováře a skončil v síti.

Sparta mohla vzápětí vyrovnat z první vážnější akce, kterou založil Krejčí. Po Haraslínově přihrávce trefil Kuchta tyč. Brankovou konstrukci pak napálil letenský útočník ještě ve 44. minutě, když přeloboval i Nguyena, jenž v nastaveném čase bravurně zlikvidoval střelu Karabce.

Sparta měla po změně stran herně navrch, protivníka zmáčkla. Slovácko se po změně stran už jen bránilo. Po sporné penaltě tlak hostů lehce opadl, závěr byl poměrně vyrovnaný.

Pražané nakonec měli k výhře blíž, druhý gól ale nedali. Sparta sice v Uherském Hradišti protáhla sérii bez porážky na osmnáct soutěžních zápasů, v lize ale kvůli horšímu skóre přišla o vedoucí pozici. Do čela tabulky poskočila Slavia.

FORTUNA:LIGA, 28.kolo –

1. FC Slovácko – Sparta Praha 1:1 (1:0)

Branka: 18. vlastní Kovář – 73. Krejčí II z pen. Rozhodčí: Berka – Vlček, Pečenka – Machálek (video). ŽK: Sinjavskij, Havlík, Kim Sung-pin – Haraslín. Diváci: 8000 (vyprodáno).

Slovácko: Nguyen – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Daníček /87. Šimko), Havlík – Sinjavskij, Juroška (57. Kim Sung-pin), Petržela (66. Holzer) – Mihálik (66. Vecheta). Trenér: Svědík.

Sparta: Kovář – Vitík (64. Panák), Sörensen, Ladislav Krejčí II – Wiesner, Sadílek, Kairinen (82. Laci), Zelený (82. Höjer) – Karabec (64. Minčev), Haraslín (74. Mabil) – Kuchta. Trenér: Priske.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x