Slovácko odčarovalo kouzlo Teplic, na Stínadlech těsně vyhrálo

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) zvítězili v Teplicích 1:0. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Už jsou zase zpátky na vlně. Fotbalisté Slovácka ve FORTUNA:LIZE zvládli druhé utkání v řadě, po Mladé Boleslavi přetlačili i Teplice, kterým v neděli na Stínadlech připravili první jarní porážku. Jedinou branku bojovného utkání vstřelil v 55. minutě Rigino Cicilia. Mužstvo z Uherského Hradiště v nejvyšší soutěži venku vyhrálo po pěti zápasech a bodově se dotáhlo na čtvrtý Baník Ostrava.

Trenér Slovácka Martin Svědík byl po zápase samozřejmě spokojený. „Jsou to pro nás super tři body. Máme to sem daleko a navíc je to konečně vítězný zápas na hřišti soupeře,“ pochvaloval si.

Hosté protivníka předčili, uspěli zaslouženě. „Měli jsme dobrý vstup do utkání. V první půli jsme Teplice do ničeho nepouštěli, sbírali jsme dobře odražené míče. I přes těžký terén jsme se dostávali do kombinačních věcí z křídelních prostorů. Měli jsme asi tři šance, bohužel jsme je neproměnili. Chyběl větší klid a lepší řešení ve finální fázi. To nás nyní trápí,“ posteskl si Svědík.

Moravané i ve druhé půli pokračovali ve svém výkonu, hlavně se jim podařilo vstřelit branku. „Vzápětí jsme dali další, ale byl odpískaný ofsajd. Jestli byl, tak musel být hodně těsný,“ soudí hostující kouč.

Teplice během posledních dvaceti minut zjednodušily hru, poslaly do útoku více hráčů a soustředily se na nakopávané balony. „Nechali jsme se zatlačit a dostali se pod tlak. Jsem rád, že jsme dobře pracovali v šestnáctce a kromě faulu Lukáše Sadílka, který byl zbytečný, jsme to odehráli dobře a udrželi nulu,“ dodal Svědík.

Jeho protějšek Jiří Jarošík byl po první jarní porážce zklamaný. Neměli jsme dobrý vstup do zápasu. Prvních šedesát minut bylo z obou stran opatrných. Čekalo se, kdo dá první gól. Bohužel jej dalo Slovácko, ač je třeba říct, že zaslouženě. Hlavně v úvodu bylo trochu lepší a nebezpečnější. My jsme se do toho naopak nemohli dostat a nepodali jsme optimální výkon,“ přiznal.

Až když jsme to ke konci trochu obměnili, nasadili nové hráče a začali jsme hrát více na riziko, Slovácko se zatáhlo. V ten moment jsme byli odvážnější, více jsme tlačili a to se mi líbilo. Měli jsme i slušné standardky, ale bohužel jsme si nevytvořili žádnou šanci, takže jsme nemohli dát gól,“ dodal zklamaně.

FORTUNA:LIGA, 24. kolo –
FK Teplice – 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 55. Cicilia. Rozhodčí: Szikszay – Váňa, Volf – Berka (video). ŽK: Tijani, Jukl – Sadílek. Diváci: 2173.

Teplice: Grigar – Kučera, Tijani, Shejbal (77. Ledecký) – Hyčka (65. Prošek), Mareček (65. Knapík), Trubač, Jukl, Vondrášek – Mareš (55. Sejk), Žák. Trenér: Jarošík.

Slovácko: Nguyen – Reinberk, Šimko, Daníček, Holzer (80. Tomič) – Ljovin, Havlík – Petržela (70. Kalabiška), Sadílek, Jurečka – Cicilia (84. Vecheta). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x