Slovácko otočilo zápas se Spartou a vítězně se naladilo na finále MOL Cupu

Fotbalisté Slovácka po třech letech zvítězili na Spartě. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka si na konci sezony připsali další velmi cenný skalp. Svěřenci trenéra Martina Svědíka v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavbové skupiny o titul otočili zápas na Letné proti Spartě Praha, kterou po brankách Holzera a Havlíka porazili 2:1 a naladili se na odložené finále domácího poháru, které se na stadionu v Uherském Hradišti uskuteční příští středu.

Slovácko zvítězilo na Spartě teprve podruhé z 21 ligových duelů. „Dobře jsme se naladili na středeční utkání domácího poháru se Spartou, byť nás ještě čeká Hradec. Schválně jsme vytížili některé hráče víc, některé míň, což nás čeká i v neděli. Hlavní příprava bude na středeční utkání,“ uvedl kouč Slovácka Martin Svědík.

S úvodní části ale vůbec spokojený nebyl. „První poločas jsme měli věci, které patřily spíš do zrychlené černobílé grotesky. Hráči nám klouzali, pak jsme udělali penaltu, kdy se naši dva hráči pomalu srazí a udělají faul, protože opět uklouznou. Hra byla ustrašená, zbytečně, ztráceli jsme hodně míčů. Výkon byl takový, jako když přijedeme utkání jenom odehrát,“ hněval se na svěřence.

Po přestávce však přišlo zlepšení a zasloužený obrat. „Druhý poločas byl diametrálně odlišný, začali jsme si vytvářet šance, vyrovnali jsme. Potom to bylo o psychice, mužstvo začalo pracovat daleko líp. Jenom škoda, že jsme další šance neproměnili,“ dodal.

Středeční utkání se hrálo už pouze z povinnosti, Sparta skončí jistě třetí a Slovácko čtvrté. Pražané nevyhráli v nejvyšší soutěži třetí zápas po sobě a čtvrtý z posledních pěti. Na Letné v lize prohráli poprvé od loňského ledna po pětadvaceti zápasech.

„Výsledek je zklamání. Šli jsme do utkání s tím, že chceme určitě vyhrát, i když jsme obměnili sestavu. První poločas jsme začali trošku nervózně. Prvních pár minut se mladí hráči oťukávali, ale postupně jsme se zlepšovali. Dostávali jsme se do náznaku šancí. Potom následovala penalta, kterou jsme proměnili. Do konce poločasu to z naší strany nebylo špatné. Začátek druhého poločasu ještě celkem šel. Zlomovým bodem byl vyrovnávací gól soupeře. Od té doby s naší hrou rozhodně spokojení nejsme,“ zhodnotil nepovedený duel dočasný trenér Sparty Michal Horňák, který převzal tým po odvolaném trenérovi Vrbovi.

Pražané se před úvodním výkopem rozloučili s kapitánem Dočkalem, který po finále domácího poháru ukončí kariéru. Na Letné dnes odehrál poslední zápas, v neděli jeho tým čeká derby na hřišti městského rivala Slavie.

FORTUNA:LIGA, skupina o záchranu, 4. kolo
Sparta Praha – 1. FC Slovácko 1:2 (1:0)


Branky: 31. Hancko z penalty – 54. Holzer, 81. Havlík. Rozhodčí: Křepský – Pečenka, Machač – Orel (video). Žluté karty: Höjer – Šimko, Vecheta. Diváci: 7093.
Sparta: Heča – Suchomel, Vydra, Hancko (46. Vitík), Höjer – Pešek (66. Ryneš), Souček, Karabec, Dočkal (60. Hložek), Haraslín (66. Čvančara) – Minčev (82. Sáček). Trenér: Horňák.
Slovácko: Borek – Tomič, Kadlec, Šimko (46. Daníček), Kalabiška – Kohút (63. Sadílek), Ljovin, Havlík, Holzer (83. Divíšek) – Vecheta (73. Cicilia), Jurečka (64. Juroška). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x