Slovácko po další bezbrankové remíze stále čeká na první gól i výhru

Záložník Slovácka Michal Trávník při utkání s pražskými Bohemians 1905. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácko bere v sezoně druhý bod. Doma nevstřelilo proti Bohemians 1905 gól a utkání 3. kola Chance Ligy tak skončilo bezbrankovou remízou. Šancí k rozhodnutí měli modrobílí dost, především ve druhé půli svého soupeře přehráli.

„Do zápasu jsme vstoupili nervózně. Celý první poločas to z naší strany nebylo ono, možná to pramenilo z rozestavení soupeře, kterému jsme se chtěli přizpůsobit. Dozadu to ještě šlo, ale dopředu jsme si vytvořili velmi málo akcí. Po přestávce jsme se zlepšili, nadechli jsme se, ale do vedení jsme nešli. Hra se v závěru vyrovnala, bylo to chvílemi až divoké, oba týmy mohly dát gól. Je škoda, že jsme to nebyli my,“ povzdechl si trenér Slovácka Roman West.

Moravané doma v lize s Bohemians neprohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Na tříbodový zisk před vlastními diváky ale od prosincové výhry právě nad Pražany čeká v lize už devět utkání.

„Podle mého názoru to byl zápas dvou odlišných poločasů. V prvním jsme měli územní převahu my, ale bez vyložených situací, neboť jsme špatně dohrávali situace v pokutovém území. Měli jsme jednu šanci Matouškem a pak jen závary. Druhá půle byla v opačném gardu, domácí si vytvořili územní převahu, šli přes jednoduché centry, a to nám dělalo potíže. Tento tlak jsme ale zastavili, hrálo se nahoru dolů, utkání mohlo dopadnout jakkoliv. My jsme mohli rozhodnout z brejků, ale chyběly kvalitní poslední přihrávky. Bylo to, jak se říká, pade na pade. Remíza dává smysl vývoji celému zápasu. Bod bereme,“ prohlásil kouč Bohemky Jaroslav Veselý.

1. FC Slovácko – Bohemians Praha 1905 0:0

Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Kotalík – Berka (video). ŽK: Cicilia, Doski, Reinberk, Blahút – Matoušek, Jánoš, Ristovski, Kovařík, Hybš. Diváci: 4 443.

Slovácko: Heča – Reinberk (73. Souček), Vaško (68. Blahút), Hofmann, Doski – Kohút (73. Novotný), Trávník – Ndefe, Havlík, Petržela (68. Azevedo) – Cicilia (46. Kozák). Trenér: West.

Bohemians: Reichl – Hůlka, Vondra, Hybš – Shejbal (61. A. Kadlec), Hrubý (88. Jindřišek), Jánoš (69. Novák), Kovařík – Čermák – Hilál (61. Drchal), Matoušek (69. Ristovski). Trenér: Veselý.

--> --> --> --> -->