Slovácko po výborném výkonu přehrálo Baník a poskočilo na třetí místo

Zápas fotbalistů Slovácka s Baníkem měl skvělou kulisu. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka porazili v 16. kole první ligy Ostravu 2:0 a posunuli se na třetí místo neúplné tabulky. Domácí poslal do vedení ve 29. minutě Marek Havlík a v 71. minutě přidal pojistku Rigino Cicilia. Tým z Uherského Hradiště bodoval ve čtvrtém zápase po sobě.

Mužstvo musím pochválit. Baníku jsme za stavu 1:0 skoro nic nedovolili, naopak jsme sami hrozili. Zbytek utkání už byl v naší moci. I dobrým presinkem nebo tlakem na balon jsme soupeře donutili k mnoha ztrátám, které jsme využívali k dobré přechodové fázi. Svůj výkon jsme korunovali druhým gólem, což bylo důležité, abychom se pak nemuseli klepat,“ uvedl trenér Slovácka Martin Svědík. 

Jeho tým nastoupil do zápasu s Baníkem ve speciálních dresech, které si fanoušci budou moci vydražit v dobročinné vánoční aukci a výtěžek stejně jako v minulých letech půjde na podporu Nadačního fondu dětské onkologie KRTEK.

Domácí byli až na stopera Břečku kompletní, takže trenér Svědík vsadil na vítěznou sestavu z Plzně. Hostům v Uherského Hradišti scházeli vykartovaní Ewerton s Lischkou.

Nedělní zápas se hrál sice v chladném počasí, ale v parádní atmosféře. První šanci si vytvořili domácí, Juroška ale pálil nad. Baník odpověděl průnikem Šína a hlavně šancí Tanka, který vystihl špatnou malou domů Doskiho, jenže gólman Heča sebral Tankovi míč přímo z nohy a ubránil čisté konto.

Skóre ve 29. minutě otevřel Havlík, který z třinácti metrů zakroutil střelu přímo do horního růžku a šestým gólem v ligové sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

Hosty inkasovaná branka citelně srazila a závěr poločasu jednoznačně patřil Slovácku. Dvě vyložené domácí šance zahodili Cicilia a Trávník. V 51. minutě se po dalším rychlém protiútoku dostal do zakončení Petržela, jenže ani on nepřekonal Letáčka. Po následném rohu zachránilo Baník břevno po Reinberkově střele.

Celek z Uherského Hradiště uklidnil až přesně hlavičkující Cicilia v 71. minutě. V pohodě hrající Slovácko si v závěru bez větších potíží náskok pohlídalo a ostravského soupeře v nejvyšší soutěži porazilo poprvé po třech zápasech.

FORTUNA:LIGA, 16. kolo –

1. FC SLOVÁCKO – FC BANÍK OSTRAVA 2:0 (1:0)

Branky: 29. Havlík, 71. Cicilia. Rozhodčí: Černý – Caletka, Antoníček (Julínek) | VAR: Adámková | AVAR: Dresler. Žluté karty: Cicilia – Diváci: 6632.
Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Kadlec, Doski (74. Holzer) – Trávník (82. Hofmann), Havlík – Petržela (63. Siňavskij), Valenta, P. Juroška (74. Kalabiška) – Cicilia (82. Vecheta). Trenér: Svědík.

Ostrava: Letáček – Ndefe (72. Kaloč), Frydrych, Pojezný, Kpozo – Boula – Buchta (82. Madleňák), Kubala, Rigo (72. J. Juroška), Šín (61. Ji. Klíma) – Tanko (72. Almási). Trenér: Hapal. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x