Slovácko podlehlo mistrovské Plzni 0:3 a kleslo na deváté místo. Výsledek je ostuda, zlobil se kouč Svědík

Záložník Slovácka Milan Petržela (bílý dres) si návrat do Plzně, kde v minulosti hrával, představoval jinak. Foto: FC Viktoria Plzeň
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka si v první lize připsali druhou porážku v řadě. Tým z Uherského Hradiště po nedělním domácím zaváhání s Libercem neuspěl ani v Plzni, na hřišti obhájce trofeje padl 0:3 a v tabulce klesl na deváté místo.

Co se týká výsledku, tak je to pro mě ostuda. V tomhle jsme jak z nějakého cirkusu, že se nedovedeme připravit na to, co si řekneme. Je to už druhý zápas a je potřeba se z toho hodně rychle vzpamatovat. Nějaké řeči, že ještě k tomu hrajeme poháry, to neberu. Dneska jsme hráli proti pohárovému soupeři, který hraje Ligu mistrů,“ prohlásil natvrdo trenér Slovácka Martin Svědík.

Jeho tým nakročil do vloženého utkání 6. kole FORTUNA:LIGY levou nohou. Po rychlé akci inkasovalo už v první minutě z kopačky Jana Kopice.

Utkání tady jsou v poslední době úplně stejná, čili špatný začátek. Strategii, kterou máme, porušíme hned v první minutě. Ignorujeme to, co si řekneme o soupeři. Uděláme takovou chybu a pustíme Plzeň do rychlého brejku. Pro mě je tohle směšné. Ještě směšnější je, že si pak sice vytvoříme možná i tlak a příležitosti, ale my to nevyřešíme a Plzeň z dalšího brejku a po našem rohu nám dá lekci z produktivity a dá druhý gól,“ hněval se Svědík.

Slovácko směrem k závěru poločasu stupňovalo tlak, přišlo několik standardních situací, které i zaváněly vyrovnáním, jenže v šestnáctce vždy kousek chyběl. Naopak Plzeň byla nemilosrdně produktivní a v nastaveném čase zvýšil po brejku z dorážky Pavel Bucha.

Velkou šanci snížit měl po pauze díky centru Havlíka Mihálik, ale míč poslal těsně mimo. Další obrovskou příležitost vrátit se do zápasu lapil brankář Staněk, když si poradil se střelou Reinberka z bezprostřední blízkosti.

Viktoria pak udeřila z jediné větší šance v poločase, když se po přihrávce Jemelky z voleje prosadil Jhon Mosquera. Snížit skóre ještě mohl střídající Kozák, ale hlavičku poslal těsně nad. Slovácko neztrácelo elán i za rozhodnutého stavu, ale ve středu mu nebylo přáno.

FORTUNA:LIGA, 6. kolo –
Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)

Branky: 1. Kopic, 45.+2 Bucha, 70. Mosquera. Rozhodčí: Berka – Hájek, Kříž – Franěk (video). ŽK: Mihálik, Trávník, Sinjavskij, Kalabiška (všichni Slovácko). Diváci: 9121.

Plzeň: Staněk – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka – Ndiaye (79. Čermák), Bucha – Kopic (45.+1 Sýkora), Vlkanova (69. Jirka), Mosquera (79. Pilař) – Chorý (46. Bassey). Trenér: Bílek.

Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Havlík – Petržela (83. Brandner), Kohút (74. Ljovin), Trávník (56. Kozák), Holzer (56. Sinjavskij) – Mihálik (74. Vecheta). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x