Slovácko poprvé nasadilo stopera Kukučku, v Hradci Králové ale vysoko prohrálo

Premiéru v dresu Slovácka si odbyl stoper Ondřej Kukučka. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalistům Slovácka dlouhá přestávka vůbec neprospěla. Celek z Uherského Hradiště vyšel v 8. kole Chance Ligy střelecky i bodově naprázdno, v Hradci Králové prohrál 0:3 a v neúplné tabulce klesl na osmé místo. Za domácí skórovali stoper Čihák a střídající Slováci Griger s Čmelíkem.

Hostující trenér West postrádal v Malšovické aréně zraněného Daníčka a vykartovaného Součka. Premiéru v dresu Slovácka si odbyl stoper Kukučka, který přišel do Uherského Hradiště na hostování z pražské Sparty.

Za Hradec poprvé nastoupil Grigar, jenž už ve 23. minutě střídal zraněného Mihálika.

Úvod sobotního utkání patřil Moravanům, ale do vážnější šance se nedostali. Jako první zahrozili votroci.

Vlkanova pálil po centru Pilaře pouze do připraveného gólmana Heči. Hradečtí měli dál navrch, soupeře přehrávali. Slovácku to nešlo, trápili se v nepřesné kombinaci, nebyli vůbec nebezpeční.

V prvním poločase nevyslali na domácího brankáře Zadražila jediný pokus, tak špatní v úvodní části byli.

Východočeši měli navrch a ve 34. minutě šli do vedení. Po standardní situaci Vlkanovy se hlavou prosadil stoper Čihák. Pro hradeckého zadáka to byla již třetí trefa v letošní sezoně a je nejlepším střelcem Hradce.

Vzápětí měl druhý gól na hlavě střídající Griger, po centru Čiháka však orazítkoval pouze tyč.

Po následném rohu se prosadil stoper Petrášek, branka ale neplatila kvůli ofsajdu.

Trenér Slovácka se pokusil hru svého týmu oživit střídáním, Místo Havlíka s Doskim nastoupili Kim s Kozákem.

Moravané se i díky náhradníkům zvedli, začali soupeři více zatápět, hrozit. Do dvou zakončení se dostal Krmenčík.

Hradec se ve druhém poločase zatáhl. Důsledně bránil a chytře čekal na svoje šance. Vlkanova ještě slibný protiútok nevyřešil, v 67. minutě už ale domácí slavili.

Sérii nepřesností na straně Slovácka potrestal Griger. Bývalý hráč Michalovcí, rakouského Lasku Linec či italského Cagliari skóroval při premiéře v české nejvyšší soutěži.

Hosté už reagovat nedokázali. Naopak v závěru ještě jednou inkasovali. V 89. minutě se umístěnou střelou k tyči prosadil střídající Čmelík a bylo hotovo.

Chance Národní Liga, 9. kolo –

FC HRADEC KRÁLOVÉ – 1. FC SLOVÁCKO 3:0 (1:0)

Branky: 34. Čihák, 67. Griger, 89. Čmelík. Rozhodčí: Všetečka – Hrabovský, Mokrusch. Žluté karty: Čmelík – Hofmann, Doski, Ndefe. Diváci: 5665.

Hradec Králové: Zadražil – Čihák, Petrášek, K. Spáčil – Ja. Klíma, Kodeš, Samek (79. Čmelík), Horák – Vlkanova (79. Dancák), Pilař (62. P. Juliš) – Mihálik (23. Griger).Trenér: David Horejš

Slovácko: Heča – Vaško, Hofmann (75. Petržela), Kukučka – Ndefe, Trávník, Kohút (84. de Azevedo), Doski (46. Kozák) – Havlík (46. Kim), Siňavskij – Krmenčík (75. Cicilia). Trenér: Roman West