Slovácko poprvé v lize přemohlo Pardubice, výhru Zlína trefil mladík Tkáč

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) zvítězili v Liberci 1:0. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Přesná hlavička střídajícího Davida Tkáče rozhodla sobotní ligové utkání v Liberci, kde fotbalisté Zlína zvítězili nad posledním Slovanem 1:0. Severočeši v tu dobu hráli bez vyloučeného obránce Koscelníka, jenž dostal za šlápnutí na Čanturišviliho po konzultaci s videem v 69. minutě červenou kartu. Fastav zvítězil potřetí z posledních čtyř kol a v tabulce je šestý.

Bylo vidět, že oba týmy chtějí hrát nejprve ze zabezpečené obrany a teprve pak podniknout nějaký protiútok. V první půli tam moc příležitostí nebylo a v takových zápasech mohou rozhodovat standardní situace. Ty jsme ale pohlídali. Sami jsme pak měli jednu šanci na konci první půle, ale jinak to bylo nervózní. Také na Liberci bylo vidět, že má tu nešťastnou sérii. Ve druhé půli to tak bylo o gólu a nakonec jsme v tomhle byli šťastnější my. Jsem rád, že to tam Tkáčovi spadlo. Za tu práci, kterou odvádí, si to zaslouží,“ prohlásil zlínský trenér Jan Jelínek.

„Ševci“ zvítězili v Liberci po sedmi ligových utkáních a poprvé od září 2007. Ani jim nevadilo, že jim pod Ještědem scházeli marodi Vraštil, Fantiš a Kolář.
„Zranění se stala v poledních dvou dnech. Někdy je ale lepší, že to přijde takto těsně před zápasem a člověk o tom nemůže tolik přemýšlet. Kluci, kteří šli místo nich do hry, to zvládli velice dobře. Ukázali, že jsme jeden tým. Není nás jedenáct, ale dvacet. Kluci z lavičky ukázali správný přístup,“ ocenil zlínský trenér přístup Simerského, Cedidly i Čanturišviliho.

Ještě lépe než krajský rival z Baťova města na tom jsou fotbalisté Slovácka. Celek z Uherského Hradiště v 6. kole FORTUNA:LIGY zdolal neoblíbené Pardubice 2:1. O první ligové výhře nad Východočechy rozhodli v úvodní čtvrthodině Vlastimil Daníček a Milan Petržela, za hosty korigoval výsledek v 62. minutě Brazilec Cadu, jenž se trefil z trestného kopu.

Slovácko doma bralo všechny body počtvrté za sebou.
„Bylo to pro nás těžké utkání. V první půli jsme měli více ze hry, byli jsme aktivní, vstřelili jsme dvě branky a další jsme mohli přidat. Tím pádem by byl zápas pro nás snadnější, ale naším problémem je stále efektivita, trápí nás delší dobu. Druhý poločas už nebyl z naší strany tak fotbalový, soupeř dokázal hezkým gólem snížit, ale od té doby jsme ho k ničemu vážnějšímu nepustili. Závěr jsme zvládli a jsme rádi za vydřené vítězství,“ uvedl asistent trenéra Josefa Mucha, který tým vedl místo potrestaného hlavního kouče Svědíka.


FORTUNA:LIGA

Slovan Liberec – Fastav Zlín 0:1 (0:0)

Branka: 82. Tkáč. Rozhodčí: Černý – Vlček, Váňa – Kocourek (video). ŽK: Chaluš, Knobloch – Conde. ČK: 69. Koscelník (Liberec). Diváci: 2439.

Liberec: Knobloch – Gebre Selassie (60. Gembický), Chaluš, Mikula, Fukala – Havelka, Faško – Koscelník, Frýdek (61. J. Nečas), Rondič – Rabušic (72. Lehoczki). Trenér: Holeňák.

Zlín: Rakovan – Fillo, Cedidla, Simerský, Procházka – Dramé (62. Reiter), Hlinka (90.+3 Janetzký), Conde, Čanturišvili (79. M. Nečas) – Hrubý (79. Tkáč) – Poznar. Trenér: Kalivoda.

1. FC Slovácko – FK Pardubice 2:1 (2:0)

Branky: 3. Daníček, 14. Petržela – 63. Cadu. Rozhodčí: Machálek – Horák, Dresler – Pechanec (video). ŽK: Reinberk, Tomič – Jeřábek, Solil. Diváci: 3616.

Slovácko: Nguyen – Hofmann, Daníček, Kadlec – Reinberk, Havlík, Sadílek, Holzer (85. Tomič) – Petržela (66. Navrátil), Jurečka (66. Vecheta), Kohút (73. Kalabiška). Trenér: Mucha.

Pardubice: Markovič – Cadu, Čihák, Toml, Sláma (77. Huf) – Jeřábek, Solil – Tischler (69. Červ), Černý (28. Beran), Kostka (46. Lupač) – Chytil. Trenér: Novotný.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x