Slovácko poprvé v nové sezoně ztratilo body a inkasovalo

Fotbalisté Slovácka prohráli v Plzni 1:2 a přišli o letošní neporazitelnost. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka po dvou výhrách bez inkasované branky poprvé v nové sezoně ztratili body a obdrželi góly. Celek z Uherského Hradiště sice po trefě Václava Jurečky od 23. minuty v Plzni vedl, jenže jeho spoluhráč z obrany Stanislav Hofmann se ještě před přestávkou nechal vyloučit, aby Viktoria dlouhou přesilovku využila a přesnými zásahy střídajícího Jean-Davida Beauguela a Kolumbijce Jhona Mosquery skóre otočila.

Moravané v Doosan Aréně padli 1:2 a v tabulce klesli na páté místo. „Plzeň byla jednoznačně lepší, vyhrála zaslouženě,“ uznal trenér Slovácka Martin Svědík. „Už od prvního rozehrání jsem nebyl spokojený s naší hrou. Nefungovalo nám skoro vůbec nic. V ofenzivě jsme nepodrželi balony a ztráceli je. Co se týká defenzivy, měli jsme slabý tlak na balon, nedostupovali jsme, špatně jsme presovali, neměli dostatečnou agresivitu a rychlost dostupování. Plzeň dobře otáčela těžiště hry, létaly nám tam centry a z toho pramenily šance. V obranné i útočné fázi jsme pracovali velice špatně,“ stěžoval si.

Podle statistik Plzeň vyprodukovala 25 střel, z toho deset na branku, zatímco tým z Uherského Hradiště jedinou. Přesto hosté ve 23. minutě z jediné větší šance zápasu otevřeli skóre. Bývalý plzeňský záložník Petržela snadno prošel okolo Falty a připravil ideální střeleckou pozici pro volného Jurečku, který zblízka nezaváhal. Petržela z úcty k bývalému klubu neslavil ani asistenci.

Slovácko si v závěru první půle zkomplikovalo situaci. Hofmann trefil podrážkou kopačky Ba Louu do stehna a dostal žlutou kartu, kterou však sudí Julínek po zásahu videorozhodčího Hocka a kontrole u monitoru zrušil a ve 44. minutě udělil stoperovi hostů červenou. „Po vyloučení mužstvo hrálo, na co mělo. Zápas se otočil. Je těžké Plzni odolávat, hrála dneska dobře, pak tam ještě dala dva vysoké útočníky. Ani tlak jsme nevydrželi, zase jsme udělali nějaké chyby,“ povzdechl si.

Z přesilovky Viktorie nejprve v 67. minutě srovnal střídající Jean-David Beauguel a v 83. minutě otočil skóre Jhon Mosquera. Západočeši na svém stadionu v lize neprohráli podesáté za sebou. Slovácko v nejvyšší soutěži venku přerušilo sérii tří výher bez inkasované branky a v Plzni zvítězilo v jediném z posledních 14 ligových duelů. V neděli doma hostí Hradec Králové.

FORTUNA:LIGA, 3. kolo FC Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 2:1 (0:1) Branky: 67. Beauguel, 83. Mosquera – 23. Jurečka. Rozhodčí: Julínek – Caletka, Podaný – Hocek (video). Žluté karty: Chorý, Šulc – Jurečka, Nguyen, Reinberk, Divíšek. Červená karta: 44. Hofmann (Slovácko). Diváci: 6118. Plzeň: Hruška – Havel (76. Řezník), Pernica, Brabec, Mosquera – Ndiaye (76. Janošek) – Ba Loua (83. Kayamba), Bucha, Šulc, Falta (58. Beauguel) – Chorý. Trenér: Bílek. Slovácko: Nguyen – Tomič (61. Mareček), Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Daníček, Havlík – Petržela (61. Divíšek), Sadílek, Kohút (46. Reinberk) – Jurečka. Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x