Slovácko porazilo Bohemku, výhra je vykoupená dvěma zraněními a vyloučeným Ciciliou 

Fotbalisté Slovácka (modré dresy) zvítězili v Ďolíčku nad Bohemkou 1:0. Foto: Jan Sláma
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácko slaví první venkovní výhru v novém ročníku FORTUNA:LIGY. Svěřenci trenéra Martina Svědíka uspěli v Ďolíčku díky brance Hofmanna ze závěru prvního poločasu. I přes zápasová dvě zranění v obraně udrželi nulu vzadu a zvítězili 1:0.

„Hodně si toho cením. Minule jsme hráli velmi dobře, ale nebyly z toho žádné body, které jsme si teď vzali zase zpátky. Je to pro nás velmi důležité a cenné vítězství,“ prohlásil spokojený kouč týmu z Uherského Hradiště Martin Svědík.

Tři body ovšem byly vykoupené dvěma zraněnými. Už v prvním poločase musel po nešťastném hlavičkovém střetu se spoluhráčem Kimem střídat otřesený bek Reinberk, zápas kvůli zdravotním problémům nedohrál ani stoper Hofmann, autor jediné branky.

„Jelikož jsme měli dvě neplánované střídání a od 68. minuty nemohli střídat, klobouk dolů před tím, jak to kluci zvládli a odpracovali,“ chválí svěřence Svědík.

Jak na tom zkušení zadáci jsou, nedokázal krátce po utkání říct. „Rambo nevypadá moc dobře. Počkáme si na hlubší vyšetření, snad to ale bude dobré,“ doufá kouč Slovácka.

Moravané navíc v závěru přišli o vyloučeného útočníka Ciciliu.

„Pořádně jsem to neviděl. Tyto fauly ale hodně vychází z jeho postavy,“ míní Svědík. „Tím, jak je obrovský, se chtěl vytrhnout bránícímu hráči a trefil ho přímo loktem. O červené kartě nebylo pochyb, ale úmysl v tom nebyl. Měl by si to pohlídat, ale udělal to v zápalu boje,“ je přesvědčený.

I proto Ciciliu nijak trestat nebude. „Dívali bychom se na to jinak, kdyby utkání skončilo remízu nebo to jakkoliv ovlivnilo výsledek. Takto může poděkovat klukům, že to dohráli do vítězného konce,“ prohlásil.

Modro-bílí vstoupili do utkání aktivně a hráli v úvodní čtvrthodině více na míči. Jako první si ovšem šanci připravili domácí, když hlavičkou těsně vedle zakončoval Puškáč. Po necelých dvaceti minutách si navedl míč do vápna proti zformované obraně Kim. Dostal se alespoň ke střele, ale tu klokani vytěsnili mimo tři tyče.

O chvíli později z pravé strany naštrádoval do vápna Petržela a měl ve vápně několik spoluhráčů, jeho střílený centr ale těsně přes Vechetou zvládl vytěsnit mimo brankář Reichl. Následně Slovácko i díky skvělému bloku Reinberka ubránilo nebezpečnou standardku domácích a následně i šanci Matouška o pár minut později.

Před přestávkou dostal kolmici za obranu Kim, ale zakončil jen do brankáře Reichla a Vecheta dorážel těžký míč jen do bránících hráčů. Těsně před přestávkou se bohužel zranil Reinberk, kterého musel nahradit Sinjavskij. Gól do šatny si z rohového kopu připravil Stanislav Hofmann, který dorazil do sítě dělovku Kalabišky.

Po přestávce se Slovácko muselo soustředit spíš na bránění a Köstlovu ránu zpoza vápna zlikvidoval Heča. Na druhé straně střelou takřka z kroku zkusil Cicilia překvapit brankáře, ale ten jeho pokus vyrazil. Jedenáct minut před koncem vyslal Cicilia do samostatného úniku Jurošku, ten si i obhodil brankáře, který ale nakonec stihl jeho pokus zázračně zablokovat.

V 86. minutě se po souboji na hranici útočného vápna podle VARu provinil Cicilia a dodatečně uviděl červenou kartu. Přesilovku domácí málem ihned využili, ale Kovařík zakončoval z ofsajdu. Na druhé straně se pískala penalta po zákroku na Jurošku, ale podobně jako v minulém kole ji nakonec odvolal VAR.

Dramatický závěr ještě zakončila dělovka Dostála, se kterou si ale poradil skvělý Heča a Slovácko se raduje z první venkovní a druhé výhry celkově v nové sezoně.

Bohemians Praha 1905 – 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)

Branka: 45.+3 Hofmann. Rozhodčí: Pechanec – Kubr, Machač – Kocourek (video). ŽK: Kovařík – Kadlec, Svědík (trenér). ČK: 86. Cicilia (Slovácko). Diváci: 5612.

Bohemians: Reichl – Hůlka, Křapka (88. Mužík), Hybš – Köstl, Jindřišek (57. Kovařík), Hrubý, Dostál – Matoušek (73. Prekop), Beran (57. Kozák) – Puškáč (57. Necid). Trenér: Veselý.

Slovácko: Heča – Hofmann (66. Srubek), Daníček, Kadlec – Reinberk (45.+1 Sinjavskij), Valenta, Havlík, Kalabiška – Petržela (62. Juroška), Vecheta (46. Cicilia), Kim Sung-pin (62. Holzer). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x