Slovácko před vyprodaným stadionem podlehlo mistrovské Spartě

Fotbalisté Slovácka doma podlehli Spartě 1:3. Foto: Jan Zahnaš
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácko doma proti Spartě sehrálo skvělou partii, ale body ani napotřetí na jaře nebralo. Na první gól hostů odpověděl Juroška, ale po pauze Moravané dvakrát inkasovali a prohráli 1:3.

Ráz zápasu určil už jeho úvod. Měli jsme dvě velké šance, které jsme neproměnili, zatímco Sparta hned svoji první zužitkovala. Z našeho hlediska to byla velmi laciná branka. Zareagovali jsme vyrovnáním, v defenzívě jsme odvedli velmi dobrou práci. Největší rozdíl jsem dnes viděl ve finální fázi, v momentech, v nichž se rozhodoval zápas. Birmančevič a Haraslín byli rozdílovými hráči, skórovali tehdy, kdy jsme nedohráli situace. V zápasech s takovým soupeřem potřebujete, aby hráči podali stoprocentní výkon a vyšly vám detaily. To nám dnes nevyšlo, určilo to celkový výsledek. I přesto, že náš výkon měl parametry i kvalitu, ale ne v klíčových okamžicích. V nich měla navrch Sparta,“ míní trenér Slovácka Martin Svědík.

Obhájce titulu v Uherském Hradišti poslal do vedení v 11. minutě Martin Vitík, chvíli nato vyrovnal Pavel Juroška, ale Veljko Birmančevič a střídající Lukáš Haraslín po přestávce rozhodli o deváté ligové výhře hostů za sebou.

Tým z Uherského Hradiště prohrál potřetí za sebou a jako jediný celek v jarní části sezony nezískal ani bod. Sice dál drží čtvrté místo, ale na třetí Plzeň ztrácí už deset bodů.

Třetí jarní utkání roku 2024 sledoval v Uherském Hradišti vyprodaný stadion. Sparta vstoupila do zápasu sebevědomě, ale první míč na branku vyslal ve 4. minutě z úhlu Kohút. V 6. minutě se za obranou zjevil Juroška, ale vyběhnutého Vindahla nepřekonal. Hned následně byl před brankářem Petržela, ale ani on v obrovské šanci neuspěl.

Sparta udeřila z první standardní situace, když se prosadil Martin Vitík. Odpovědět chtěl brzy Kohút, ale mířil těsně nad. Ve 20. minutě prodloužil dlouhý nákop Cicilia a Pavel Juroška ve své druhé šanci ukázal, že je střelec a vyrovnal. Kalabiška centroval na Ciciliu, ale ten zády k bráně jen lízl míč mimo.

Druhou půli zahájil ostrou ranou Wiesner, ale Heča pohotově zasáhl. Následně ovšem utekl obraně Veljko Birmančevič a ranou na bližší tyč brankáře Slovácka překonal. Slovácku chvíli trvalo, než přepnulo na útočení, ale pak Kohút prudkou ranou prověřil Vindahlovu pozornost.

Do velké šance se prokličkoval Sinjavskij, ale na hranici vápna jej srazil hráč Sparty a z brejku se prosadil Lukáš Haraslín. Naději mohl dát Slovácku ještě Kvasina, ale jeho hlavička rozvlnila jen boční síť.

1. FC Slovácko – Sparta Praha 1:3 (1:1)

Branky: 20. Juroška – 11. Vitík, 55. Birmančevič, 75. Haraslín. Rozhodčí: Szikszay – Hrabovský, Volf – Kocourek (video). ŽK: Trávník, Cicilia, Doski, Juroška – Vydra, Krejčí, Birmančevič, Vindahl, Sörensen, Sadílek, Ryneš, Priske (trenér). Diváci: 8000 (vyprodáno).

Slovácko: Heča – Blahút, Hofmann, Kalabiška, Doski – Trávník, Havlík – Petržela (68. Sinjavskij), Kohút (68. Kim sung-pin), Juroška (81. Vecheta) – Cicilia (81. Kvasina). Trenér: Svědík.

Sparta: Vindahl – Vitík, Vydra (46. Panák), Krejčí – Wiesner, Solbakken, Sadílek (79. Kairinen), Zelený (66. Ryneš) – Karabec (66. Haraslín), Birmančevič – Tuci (66.Olatunji). Trenér: Priske.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x