Slovácko při rozlučce Svědíka a Kadlece podlehlo Slavii, šance na poháry stále žije

Fotbalové Slovácko se loučilo s kapitánem Michalem Kadlecem i trenérem Martinem Svědíkem. Foto: Jan Zahnaš
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka ve 4. kole nadstavbové části FORTUNA:LIGY podlehli doma pražské Slavii 1:2 a v tabulce zůstávají na šestém místě. Celek z Uherského Hradiště si zahraje v závěrečném kole v Ostravě v přímém souboji o páté místo, které znamená zápas o postup do kvalifikace Evropské konferenční ligy proti vítězi skupiny o Evropu. Venku ale musí zvítězit.

„Stále jsme ve hře o páté místo, což je po nevydařeném jaru pořád dobré,“ těší asistenta trenéra Slovácka Jana Baránka, který místo potrestaného kouče Martina Svědíka vedl domácí tým.

Slavii poslal do vedení v 62. minutě kapitán Tomáš Holeš. Slovácko srovnalo v 65. minutě po vlastním gólu Davida Zimy, o pět minut později ale rozhodl Mojmír Chytil. 

„První poločas byla Slavia lepší na míči, my byli hodně pasivní. Soupeř neměl tolik velkých příležitostí, ale mohl jít do vedení a byl opticky lepší. Do druhé půle jsme něco změnili, přesto jsme inkasovali. Gól nás trochu probudil, začali jsme hrát a vyrovnali jsme. Zápas byl v tu chvíli otevřený, ale bohužel Mojma Chytil potvrdil, že je reprezentační útočník. Remízu jsme uhrát možná mohli, ale asi by to nebylo dnes zasloužené,“ cítí Baránek.

Velmi speciální utkání odehrálo Slovácko na závěr ročníku 2023/2024. Před posledním domácím utkání sezony proti Slavii se s modrobílými barvami rozloučili odchovanec a kapitán Michal Kadlec a také úspěšný trenér Martin Svědík.

1. FC Slovácko – Slavia Praha 1:2 (0:0)

Branky: 65. vlastní Zima – 62. Holeš, 71. Chytil. Rozhodčí: Szikszay – Volf, Váňa – Klíma (video). ŽK: Kohút, Blahút, Juroška (všichni Slovácko). Diváci: 6088.

Slovácko: Heča – Blahút, Hofmann, Kalabiška, Holzer – Kohút (77. Vecheta), Havlík – Juroška (77. Reinberk), Kim Sung-pin (86. Trávník), Sinjavskij (57. Petržela) – Kvasina (86. Mihálik). Trenér: Baránek.

Slavia: Staněk – Holeš, Ogbu, Zima – Douděra, Ševčík (46. Zafeiris), Oscar, Zmrzlý (76. Wallem) – Schranz (61. Provod), Jurásek (61. Chytil) – Jurečka (83. Tijani). Trenér: Trpišovský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x