Slovácko prohrálo doma na jaře i potřetí, s Jabloncem padlo 0:1

Nespokojený trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka doma na jaře neuspěli ani na třetí pokus. Celek z Uherského Hradiště ve 24. kole FORTUNA: LIGY podlehl Jablonci 0:1. Jedinou branku nezáživného střetnutí vstřelil po hodině hry David Štěpánek. Branka Milana Petržely z prvního poločasu nebyla pro ofsajd uznána.

„Hrozně mě mrzí, jak jsme se k tomu postavili. Podali jsme špatný výkon. S tímto nemůžeme pomýšlet na body. Chyběly mi tam emoce, hlavně v závěru, kdy jsme dotahovali. Ale není to jen chyba hráčů, beru to i na sebe. Je to i moje vina,“ říká trenér Slovácka Martin Svědík.

Celek z Uherského Hradiště tak ani ve třetím domácím zápase na jaře nebodoval a prohrál počtvrté z posledních pěti kol, navzdory neúspěšné sérii ale zůstává v tabulce čtvrtý.

Nad tím ale nikdo nejuchá.

„Lidé si nezaslouží, abychom předváděli takové bezkrevné výkony,“ ví dobře Svědík. „Fanoušci hlavně za brankou nás pokaždé ženou, neustále nás povzbuzují, jezdí za námi i ven, ale pak když vidí takovýto výkon, tak to není v pořádku. Měli bychom se zamyslet nad tím, co chceme a jaké máme vlastně ambice,“ prohlásil kouč.

Týmu z Uherského Hradiště nefungovala především záloha. Trápil se Havlík, nedařilo se Trávníkovi, Kohútovi ani střídajícímu Kimovi.

„Záložní řada nám nehrála. Ať tam bylo kdokoliv, bylo to pořád stejné, o to je to smutnější,“ uvedl.

Víc se na jaře čeká hlavně od Havlíka. Nejlepší střelec mužstva prodloužil ve Slovácku smlouvu do léta 2026, podzimní formu ale stále nenašel.

„Jsem rád, že se dohodl a v klubu pokračuje dál. Snad budou jeho výkony stoupat,“ doufá devětačtyřicetiletý kouč.

Podle Svědíka si Havlík musí zvyknout na to, že je stěžejní hráč, rovněž ale ví, že potřebuje lepší servis od zbytku mančaftu. „Slovácko se vždy opírá o týmový výkon. Tentokrát nám chyběly osobnosti, které by to zvedly,“ pronesl.

Návrat kapitána Kadlece ve hře není. „Ani jsem nad ním nepřemýšlel,“ tvrdí.

„Káca nám chybí nejen na hřišti, ale i v kabině. Je to kapitán, klukům vždycky něco řekne. Musíme se s jeho absencí vypořádat. Na sebe to musí vzít jiní hráči,“ dodává.

FORTUNA:LIGA, 24. kolo

1. FC Slovácko – FK Jablonec 0:1 (0:0)

Branka: 61. Štěpánek. Rozhodčí: Všetečka – Caletka, Novák – Zelinka (video). ŽK: Kohút, Petržela, Kim Sung-pin – Kratochvíl, Hollý, Alégué. Diváci: 4229.

Slovácko: Heča – Reinberk (87. Vecheta), Hofmann, Daníček, Doski – Trávník (66. Kvasina), Havlík – Petržela (63. Juroška), Kohút (46. Kim Sung-pin), Sinjavskij (66. Kalabiška) – Cicilia. Trenér: Svědík.

Jablonec: Hanuš – F. Souček, Tekijaški, D. Souček – Štěpánek, Kratochvíl, Nebyla, Čanturišvili – Hollý (84. Alégué) – Drchal (75. Hübschman), Chramosta (46. Kanakimana, 90. Karban). Trenér: Látal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x