Slovácko remizovalo s Olomoucí a bodově se dotáhlo na Bohemians

Stoper Slovácka Stanislav Hofmann (v bílém dresu) při zápase s Olomoucí. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka získali v boji o evropské poháry další bod. Svěřenci trenéra Martina Svědíka ve třetím kole ligové nadstavby remizovali s Olomoucí 2:2 a dotáhli se na čtvrté Bohemians 1905, kteří v souběžně hraném zápase podlehli Spartě 1:2.

Domácí šli do vedení na konci první půle gólem stopera Stanislava Hofmanna, za hosty krátce po změně stran srovnal Denis Ventúra a za půl hodiny otočil skóre střídající Pavel Zifčák. Bod pak týmu z Uherského Hradiště zajistil v 85. minutě další náhradník Jan Kalabiška.

Byl to klasický zápas se Sigmou, jen dnes okořeněný brankami. Nikam jsme se neposunuli, jsou před nám dvě kola proti pražským „S“ a to jsou nejtěžší možní soupeři. Chceme ale co nejdéle hrát o čtvrté místo, ale nesmíme dělat takové chyby, jako proti Sigmě,“ uvedl trenér Slovácka Martin Svědík.

Domácí už při rozcvičce přišli o krajního beka Reinberka, pak kvůli zranění odstoupil také Petržela a po přestávce vynuceně střídal i Daníček. „Všichni nám chyběli,“ ví Svědík, který litoval hlavně neproměněné Jurošky šance v první půli.

Ale i tak jsme šli na konci poločasu do vedení. Bohužel jsme inkasovali po naší nedůslednosti, to byly zbytečné branky, pramenící z nesouhry hráčů v pokutovém území. Na druhou stranu se nám aspoň podařilo vyrovnat, a tak je remíza zasloužená,“ dodal Svědík.

Slovácko v lize s Olomoucí neprohrálo podeváté za sebou a v nadstavbě uhrálo třetí remízu. Již v úterý večer doma vyzve Spartu Praha.

1. FC Slovácko – Sigma Olomouc 2:2 (1:0)
Branky: 45. Hofmann, 85. Kalabiška – 50. Ventúra, 80. Zifčák. Rozhodčí: Hocek – Vlček, Slavíček – Adámková (video). ŽK: Daníček, Trávník – Pokorný, Israel. Diváci: 4743.

Slovácko: Nguyen – Sinjavskij, Hofmann, Kadlec, Holzer (71. Kalabiška) – Havlík, Daníček (71. Šimko) – Petržela (28. Juroška), Trávník (79. Kim Sung-pin), Mihálik (79. Doski) – Vecheta. Trenér: Svědík.
Olomouc: Macík – Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil (86. Vraštil), Ventúra (68. Zifčák), Israel, Sláma – Zorvan (54. Pospíšil), Fortelný (68. Vodháněl) – Chytil (86. Kramář). Trenér: Jílek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x