Slovácko remizovalo v Boleslavi 1:1 a nevyhrálo čtvrté kolo po sobě

Fotbalisté Slovácka (v bílých dresech) remizovali na hřišti Mladé Boleslavi 1:1. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka potřetí v řadě remizovali. K bodu se Slavií a nerozhodnému výsledku s Partizanem Bělehrad v Evropské konferenční lize přidalo v neděli výsledek 1:1 s Mladou Boleslaví. V nastavení prvního poločasu se prosadil hostující Merchas Doski, za domácí vyrovnal v samém závěru střídající Ladislav Krobot.

„Na psychiku to není ideální. Určitě je to pro nás mrzuté. Místo třech bodů si totiž domů vezeme jenom remízu, což je smutné, když gól dostaneme v posledních vteřinách,“ hořekuje trenér Slovácka Martin Svědík.

S výkonem mužstva opět spokojený nebyl. „První poločas byl vyrovnaný, neurovnaný, zato bojovný a soubojový se spoustou ztrát. Je potřeba si přiznat, že druhý poločas byl horší než ten první,“ uvedl Svědík.

Moravané nezačali v Mladé Boleslavi ideálně. Do velké šance se dostal před Fryštákem Ladra, ale branku minul. Slovácko si toto varování vzalo k srdci a pokračovalo už koncentrovaněji. Naopak to byli hosté, kdo začal tvořit hru a postupně si vypracovávat tlak.

Slovácko se snažilo propracovávat do šancí po křídlech. Doski i Siňavskij byli velmi aktivní a zaměstnávali obranu soupeře. K dispozici bylo také několik standardních situací, ale ty boleslavská obrana dokázala odvrátit.

Dlouhými míči od stoperů se dařilo Slovácku trhat obranu soupeře, ale k ohrožení Šedovy branky se útočící hráči příliš nedostávali. Nakonec se ovšem do poločasu přece jen prosadili. Po nákopu Hofmanna Brandner přistrčil míč Doskimu, který z voleje podobně jako proti Slavii trefil protější roh soupeřovy branky.

Ve druhé půli se domácí vytrvale snažili o vyrovnání, ale Slovácko bránilo pozorně. Po šancích Šimka s Ladrou se zaskvěl dobrými zákroky Fryšták. Postupně trenér Svědík prostřídával hráče na hřišti a modro-bílí více hrozili z protiútoků, chyběla jim ovšem přesnost v zakončení.

Domácí vystupňovali tlak ke konci utkání a v nastaveném čase vyrovnal boleslavský Ladislav Krobot. Slovácko nemělo už čas na vyrovnání odpovědět, a tak ze Středočeského kraje veze bod.

FORTUNA:LIGA, 8. kolo –

FK Mladá Boleslav – 1. FC Slovácko 1:1 (0:1)

Branky: 90.+3 Krobot – 45.+1 Doski. Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Vyhnanovský – Klíma (video). ŽK: Mašek, Karafiát – Sinjavskij. Diváci: 1997.

M. Boleslav: Šeda – Suchý, Karafiát, Šimek – Pech, Mašek (62. Dancák), Matějovský, Mareček (85. Skalák), Fulnek – Ladra (85. Žitný), Ekpai (67. Krobot). Trenér: Hoftych.

Slovácko: Fryšták – Hofmann, Daníček, Šimko – Trávník (57. Havlík), Ljovin – Sinjavskij (85. Kadlec), Brandner (69. Petržela), Holzer (56. Reinberk), Duskí – Vecheta (69. Mihálik). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x