Slovácko remizovalo v Jablonci, Hübschman se stal nejstarším střelcem ligové historie

Fotbalisté Slovácka (modré dresy) remizovali v Jablonci 1:1. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Po nedělní těsné porážce brali ve středeční dohrávce alespoň bod. Fotbalisté Slovácka remizovali na hřišti Jablonce 1:1 a v tabulce zůstali na pátém místě.

Hosty z Uherského Hradiště poslal ve 37. minutě do vedení střídající Jan Kalabiška, ale dvě minuty po pauze zajistil dělbu bodů domácí kapitán Tomáš Hübschman, který se stal nejstarším střelcem v samostatné historii nejvyšší soutěže.

Tomáši Hübschmanovi to přeji, jen kdyby se trefil do sítě někoho jiného,“ uvedl s úsměvem hostující trenér Svědík.

Gól začal autovým vhazováním, pozdě jsme přistoupili. Byl to velmi chytrý gól, takový kulečníkový úder,“ smekl před jabloneckým kapitánem.

Kouč Slovácka remízu nakonec bral. „Jsem rád, že už jsme zase projevili emoce, viděl jsem kompaktnost a týmovost. Je to nakonec plusový bod z venku, i když je škoda, že jsme to nedokázali proměnit ve vítězný gól. V minulé sezoně bychom utkání dohráli lépe,“ myslí si.

Svědík po nevydařeném nedělním duelu v Ďolíčku proti Bohemians 1905 vyměnil hned tři hráče. Úvod patřil spíše Severočechům.

Začátek zápasu byl hektický z obou stran, prostory byly hodně otevřené. Změnili jsme rozestavení, museli jsme více zavřít střed hřiště. Poté jsme už získávali více půdu pod nohama. Hráli jsme dobře, dali jsme branku a byly tam i další šance,“ hodnotil úvodní části.

Hostům ale opět nevyšel vstup do druhého poločasu. „Zbytečně jsme se nechali zatlačit. Chvíli jsme se z inkasované branky vzpamatovávali, pak jsme ale byli lepší,“ dodal Svědík.

Celek z Uherského Hradiště na severu Čech potřetí za sebou bodoval, v posledních dvou utkáních tam remizoval 1:1.

FORTUNA:LIGA, dohrávka 23. kola – FK Jablonec – 1. FC Slovácko 1:1 (0:1)

Branky: 47. Hübschman – 37. Kalabiška. Rozhodčí: Starý – Machač, Váňa – Kocourek (video). ŽK: Král, Jovovič (oba Jablonec). Diváci: 1620.

Jablonec: Hanuš – Martinec, Král, Souček – Šulc, Považanec, Hübschman, Polidar – Jovovič (86. Ikaunieks), Chramosta (90.+2 Patrák) – Sejk. Trenér: Horejš.

Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Doski (28. Kalabiška) – Daníček, Trávník, Havlík – Sinjavskij, Šašinka (76. Vecheta), Mihálik (76. Juroška). Trenér. Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x