Slovácko remizovalo v Olomouci. Trenéři nechápali, proč se vůbec hrálo 

Fotbalista Slovácka Vlastimil Daníček se v Olomouci trefil z pokutového kopu. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka remizovali v 17. kole v Olomouci 1:1 a udrželi se před svým soupeřem o bod na třetím místě neúplné tabulky FORTUNA:LIGY. Sigma vedla po brance Víta Beneše, za hosty srovnal po změně stran z penalty Vlastimil Daníček.

Po utkání se ale více než výsledek nebo samotná hra řešilo to, jestli se mělo na těžkém terénu a v neustálém sněžení vůbec hrát.

Trenéři měli jasno. „Nerozumím tomu, co od fotbalu očekáváme. Tím, že se dnes hrálo, jsme ohrozili zdraví hráčů, zničili hřiště a nebyl to takový fotbal, jaký bychom si asi všichni přáli. Bylo úplně zbytečné dnes hrát, na podobném hřišti fotbal hrát prostě nejde. Mrzí mě, že někdo něco takového vůbec dopustí a ti, kteří o tom dnes rozhodli, by se měli zamyslet,“ prohlásil kouč Slovácka Martin Svědík.

Trenér Sigmy Václav Jílek mluvil ještě ostřeji. Jsem znechucený z toho, že se takovým způsobem může odehrát ligové utkání. Dnes se bavit o fotbale nemá cenu, byly to spíš takové dětské hrátky na sněhu. Nerozumím tomu, že kompetentní osoby nezhodnotí tento terén i s ohledem na předpověď počasí za nezpůsobilý. Nechránili jsme zdraví hráčů a Navrátil se nám zranil během rozcvičky jen kvůli těmto podmínkám. Všichni diváci by dnes měli dostat metál. Děláme všechno pro to, abychom je vyháněli z ochozů. Nerozumím tomu, že takto hazardujeme s fotbalem jako produktem,“ uvedl Jílek.

Duel na Andrově stadionu se odehrál jako jediný ze sobotních původně pěti plánovaných utkání. Ostatní byly odloženy kvůli nezpůsobilému terénu stejně jako nedělní souboj mezi Ostravou a Plzní.

I přes celodenní práci technického úseku na olomouckém trávníku kvůli hustému sněžení v průběhu zápasu ležela sněhová vrstva. Hosté navíc nastoupili v bílých dresech, což k diváckému zážitku také příliš nepřispělo. Olomouci se během rozcvičky navíc zranil záložník Navrátil.

První prosincové utkání sezony ve ztížených sněhových podmínkách začala lépe Sigma. Zorvanův centr se snažil do branky nasměrovat Breite, ale neúspěšně. Olomouc měla v úvodním poločase o něco více ze hry, ale k dalším šancím se dlouho nedostávala. Slovácko bránilo pozorně.

Po půlhodině hry si z ostrého souboje odnesl krvavý šrám kapitán Kadlec, ale mohl ve hře pokračovat. Modro-bílé mohl v největší šanci první půle poslat do vedení Havlík, ale krásnou ranou trefil břevno.

Z vedení se tak radovali domácí. Odražený míč si na hranici vápna našel Vít Beneš a povedenou střelou překonal Milana Heču. Po přestávce bylo aktivnějším týmem Slovácko. Juroškovu střelu ale Digaňa ještě dokázal vyrazit.

Pak ovšem zahrál rukou Vraštil při střele Trávníka a penaltu bez potíží proměnil Vlastimil Daníček. Aktivita pokračovala a v 70. minutě byl gól na spadnutí, jenže Cicilia ani Kohút nedocpali míč do branky.

Zápas vzhledem k obtížným podmínkám v posledních minutách byl přece jen často přerušován a gólových příležitostí ubylo. Obrovskou šanci po centru střídajícího Petržely měl Mihálik, ale jeho hlavičku na bližší tyč vytáhl Digaňa. Tlak Slovácka pokračoval, ale ve vítězství nevyplynul, další šance už nepřišla.

„Je škoda, že jsme si nechali utéct první poločas, protože ve druhém jsme byli lepší. Po tomto průběhu utkání a šancích ve druhém poločase je to pro nás spíše ztráta, ale bod z venkovního zápasu s takto těžkým soupeřem musíme s respektem přijmout,“ pronesl Svědík.

SK Sigma Olomouc – 1.FC Slovácko 1:1 (1:0)

Branky: 42. Beneš – 59. Daníček z pen. Rozhodčí: Kvítek – Kubr, Černoevič – Zelinka (video). ŽK: Pospíšil, Ventúra, Saňák (asistent trenéra) – Doski, Valenta, Kohút. Diváci: 2228.

Olomouc: Digaňa – Vraštil, Beneš, Novák – Chvátal (86. Křišťál), Ventúra, Pospíšil, Zmrzlý – Breite, Zorvan (73. Zifčák) – Juliš (73. Fiala). Trenér: Jílek.

Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Kadlec, Doski (89. Kalabiška) – Trávník, Valenta (89. Mihálik) – Sinjavskij (68. Holzer), Havlík, Juroška (68. Kohút) – Cicilia (89. Petržela). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x