Slovácko si po remíze v Budějovicích zahraje elitní skupinu, Svědík se zranil

Fotbalisté Slovácka remizovali v Českých Budějovicích 2:2 Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka remizovali v závěrečném 30. kole základní části první ligy v Českých Budějovicích 2:2, udrželi šesté místo a ve čtvrté sezoně po sobě si zahrají nadstavbovou skupinu o titul.

 „V první řadě, než budu hodnotit utkání, tak bych chtěl říct, že jsme strašně rádi, že jsme se počtvrté za sebou dostali do top šestky. To je vzkaz od trenéra Svědíka, který tomu dává velkou váhu,“ řekl na úvod mladý asistent Slovácka Jan Baránek.

Na pozápasové tiskové konferenci nečekaně zastoupil hlavního kouče Svědíka.

Známý odborník si podvrtl kotník, když vystartoval z lavičky oslavovat remízovou trefu Mihálika. Ze hřiště potom odkulhal o berlích. 

Z remízy měl ale radost.

Hosté vedli na Střeleckém ostrově po zásahu Kim Sung-pina, za Jihočechy vyrovnal v nastavení první půle Jan Suchan a obrat dokonal po změně stran střídající Jakob Tranziska. Bod zařídil Slovácku krátce po příchodu na hřiště Ondřej Mihálik po chybě gólmana Dávida Šípoše. 

„Myslím si, že jsme první poločas byli lepším týmem. Dali jsme gól, pak jsme tam měli další šance. Byla velká škoda, že jsme nějakou neproměnili a nešli do dvougólového vedení. Pak se stala taková naše klasická věc. Při standardce domácích jsme přizvedli míč a zapadlo to na zadní tyč. Ale takové góly prostě padají,“ ví dobře Baránek.

„O půli jsme si k tomu něco řekli, a i když šel soupeř do vedení 2:1, nesložili jsme zbraně. Hráli jsme pořád na soupeřově polovině. Možná nám Budějovice trošku situaci usnadnily tím, že couvly a nechaly nás hrát. Byli jsme silnější na balonu. Z některých našich závarů mohl gól padnout, ale nakonec se ujala taková střela, když se Pišta opřel do míče a ten skončil v bráně,“ dodal Baránek.

Fotbalisté Slovácka vstoupí do nadstavby v neděli doma proti Spartě.

Dynamo České Budějovice – 1. FC Slovácko 2:2 (1:1)

Branky: 45.+1 Suchan, 55. Tranziska – 22. Kim Sung-pin, 83. Mihálik. Rozhodčí: Radina – Kubr, Slavíček – Zelinka (video). ŽK: Tranziska, Ali – Kim Sung-pin, Daníček. Diváci: 3154.

Sestavy:

Č. Budějovice: Šípoš – Lazič, Poulolo, Králik, Sladký – Suchan, Čermák (84. Nikl), Hellebrand – Brandner (46. Tranziska), Alli – Ondrášek (90.+1 Salák). Trenér: Lerch.

Slovácko: Fryšták – Blahút, Hofmann, Břečka (12. Kohút), Holzer (79. Mihálik) – Havlík, Daníček – Petržela (46. Sinjavskij), Kim Sung-pin (79. Reinberk), Juroška – Kvasina (71. Vecheta). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x