Slovácko si pojistilo služby opor Kalabišky, Reinberka i Hofmanna

Zkušení fotbalisté Jan Kalabiška, Petr Reinberk a Stanislav Hofmann podepsali ve Slovácku novou smlouvu. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalové Slovácko si v předstihu pojistilo služby trojice zkušených hráčů. S klubem se na prodloužení smlouvy dohodli Jan Kalabiška, Petr Reinberk a Stanislav Hofmann.

Zatímco nový kontrakt Kalabišky vyprší 30. června 2024, další dva borci se celku z Uherského Hradiště upsali až do léta 2025.

Nebylo co řešit,“ shodují se opory Slovácka. „S panem Pojezným jsme byli domluvení, že si k tomu sedneme. Nabídl mi prodloužení smlouvy a já jsem ani sekundu nepřemýšlel nad tím, že tady nebudu pokračovat. Domluvili jsme se rychle,“ říká Reinberk.

Odchovanec Slovácka strávil celou svou kariéru v modrobílém dresu. V něm odehrál 289 ligových zápasů, ve kterých zaznamenal deset branek. V domácím poháru nastoupil do 17 zápasů a vstřelil 3 branky. Jeho dvě trefy navíc zajistily Slovácku triumf ve finále poháru nad Spartou Praha, které Slovácko vyhrálo 3:1. V pohárové Evropě si připsal 10 startů a zaznamenal 2 trefy.

Poslední rok byl hodně povedený. Chtěl bych si ho ještě zopakovat. Snad se nám ještě něco podobného podaří,“ doufá nejen Reinberk.

Jan Kalabiška přišel do Slovácka v létě 2018. V lize odehrál 251 zápasů, ve kterých zaznamenal 29 branek. V Evropě dvakrát rozvlnil síť Partizanu a prosadil se rovněž na půdě 1.FC Köln.

Bylo by fantastické zopakovat pohárovou Evropu,“ ví bývalý hráč Mladé Boleslavi, Karviné, Brna nebo Senice. S klubem se na prodloužení smlouvy dohodl velmi rychle. „Nic velkého, jako vždycky,“ přiznal s úsměvem.

Stoper Stanislav Hofmann nastoupil za Slovácko poprvé v sezoně 2012/2013. Od té doby si připsal 205 ligových zápasů, ve kterých zaznamenal osmnáct branek. Dalších 22 duelů a čtyři branky přidal v domácím ligovém poháru, za Slovácko nastoupil i v evropských pohárech.

V zimní pauze, jak jsem neodletěl do Dubaje, tak jsem využil ten čas a domluvil se na prodloužení smlouvy o dva roky. Jednání bylo rychlé, bez problémů. Po deseti či jedenácti letech jsem tady doma a spokojený,“ říká mostecký odchovanec.

Se Slováckem by se i v dalších letech rád držel nahoře a bojoval o poháry. „Máme dobrou partu, dobrý tým, dobrého trenéra, takže chceme zopakovat výsledky z minulých sezon a zkusil se ještě někam posunout, což je fotbale důležité,“ míní Hofmann.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x