Slovácko si proti Spartě připsalo nejvyšší výhru v ligových dějinách

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) přehráli pražskou Spartu jasně 4:0. Foto: Jan Zahnaš
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Připsali si nejvyšší výhru v ligových dějinách proti Spartě. Spoluhráči Milanu Petrželovi, který před zápasem převzal dres s číslem 437 na počest rekordního počtu odehraných utkání v samostatné české lize, stejně jako divákům na vyprodaném stadionu, dali krásný dárek. Fotbalisté Slovácka ve šlágru 15. kola FORTUNA:LIGY deklasovali Pražany 4:0 a v tabulce se posunuli za vedoucí Slavii na druhé místo.

Branky týmu z Uherského Hradištěv prvním poločase zaznamenali Jan Kalabiška a Václav Jurečka, po přestávce se trefili Daniel Holzer a v závěru střídající Rigino Cicilia.

„Porazit Spartu takovým rozdílem je znamením dobré práce celého týmu. Posunuli jsme se v tabulce výš, teď chceme dohrát kvalitně zbývající zápasy v tomto roce. Píše se o tom, že můžeme hrát o titul, ale já to beru jako výkřiky do tmy,“ uvedl po nadmíru povedeném zápase trenér Slovácka Martin Svědík.

V utkání našel i pár nedostatků, jinak svěřence hlavně chválil. „Vstoupili jsme do utkání aktivně, ale měli jsme tam i zbytečné ztráty. Měli jsme v útočné fázi velice dobré věci, ale trápily nás ztráty na soupeřově polovině, z čehož se rodily brejky Sparty. Ale dostali jsme ji pod tlak, dobře jsme pracovali před vlastním pokutovým územím. Důležitý byl gól na 2:0, i po přestávce jsme se snažili dostat Spartu pod tlak, nechat ji hrát by byla cesta do pekel. Těžili jsme ze sbírání odražených balonů, vytvářeli jsme si šance a dohráli jsme to,“ prohlásil Svědík.

Slovácko zdolalo v lize Spartu po třech porážkách a v nejvyšší soutěži vyhrálo doma poosmé za sebou, z toho posedmé v tomto ročníku.

Hostům nepomohl uzdravený reprezentant Hložek ani oba Ladislavové Krejčí. Na Městském stadionu Miroslava Valenty úplně propadla, kromě střely Minčeva z úvodu střetnutí si nic vážného nevypracovala. Do hlavního města se tak vracela s výpraskem.

„Vzhledem k našim ambicím je to nejdrtivější porážka v mé kariéře. Vysvětlení je jednoduché. Slovácko bylo v zápase lepší, důraznější. Někteří naši hráči si asi mysleli, že budou hrát proti dorostencům a že je souboje nebudou bolet. Domácí nás přehráli nejen fotbalově, ale i důrazem, což bylo vidět hlavně u těch prvních třech gólů. Nevyhrávali jsme souboje v útočné fázi a prohrávali v defenzivě. Snažili jsme se hrát fotbal, ale byl to fotbal bezúčelný, nedůrazný, bez šance. Celý tým odehrál zápas bez kontaktu, to byl ten důvod prohry, ale musím uznat, že Slovácko vyhrálo zaslouženě,“ uznal kouč Sparty Pavel Vrba.

FORTUNA:LIGA, 15. kolo

1. FC Slovácko – Sparta Praha 4:0 (2:0)

Branky: 14. Kalabiška, 43. Jurečka, 57. Holzer, 85. Cicilia. Rozhodčí: Franěk – Horák, Vlček – Berka (video). ŽK: Petržela, Kalabiška – Štetina, Pavelka, Pulkrab, Hložek. Diváci: 7701 (vyprodáno).

Slovácko: Nguyen – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Havlík, Sadílek – Petržela (68. Navrátil), Kohút (62. Daníček), Holzer (79. Tomič) – Jurečka (79. Cicilia). Trenér: Svědík.

Sparta: Nita – Wiesner (21. Vindheim), Panák, Štetina, Hancko – Pavelka, Ladislav Krejčí II (58. Sáček) – Haraslín (79. Karlsson), Hložek, Ladislav Krejčí I (58. Dočkal) – Minčev (46. Pulkrab). Trenér: Vrba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x