Slovácko udrželo trojici zkušených opor. Láká je pohárová Evropa

Foto: molcup.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Hned tři důležité opory se podařilo udržet vedení fotbalového 1. FC Slovácko. Jan Kalabiška, Michal Kadlec a Milan Petržela prodloužili s letošním vítězem MOL Cupu smlouvy a budou oblékat modrobílý dres i v příští sezoně.

Obránci Michal Kadlec a Jan Kalabiška a záložník Milan Petržela se budou po zeleném pažitu v Uherském Hradišti prohánět i v nadcházející sezoně. Důležitou roli při podpisu nové smlouvy hrála především šance zahrát si evropské poháry, kterou má 1. FC Slovácko coby aktuální vítěz MOL Cupu.

Zdravotně se cítím dobře a byla by určitě škoda končit, když jsme dosáhli takového úspěchu a probojovali se do pohárové Evropy. Po zisku poháru pro Slovácko je to další meta, kterou bych chtěl zdolat a probojovat se do základní skupiny některé z evropských soutěží,“ těší se kapitán 1. FC Slovácko Michal Kadlec.

Po jeho boku bude také v příští sezoně nastupovat další zkušený obránce Jan Kalabiška. „Poslední sezóna byla velmi podařená jak pro klub, tak i pro mě. Věřím, že na to můžeme navázat i v sezóně nadcházející a pokusíme se probojovat do pohárové Evropy,“ říká Jan Kalabiška.

Fanoušci klubu z Uherského Hradiště se mohou opět těšit také na fotbalového šikulu Milana Petrželu. Osmatřicetiletý záložník má na svém kontě v modrobílém dresu už 160 odehraných zápasů, během kterých vstřelil 16 branek.

Když už se tady sešla taková parta a vybojovali jsme pro Slovácko historicky první trofej, tak u té pohárové Evropy nemůžu chybět. Jsem rád, že jsme se domluvili a můžu pokračovat tam, kde jsem s fotbalem na nejvyšší úrovni začínal,“ dodává Milan Petržela.

1. FC Slovácko v příští sezoně posílí také estonský křídelník Vlasiy Sinyavskiy a v klubu pokračuje záložník Marek Havlík. Druhý nejlepší střelec uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY Václav Jurečka naopak odchází do pražské Slavie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x