Slovácko v dohrávce remizovalo s Pardubicemi a dál čeká na první jarní výhru i gól

Fotbalisté Slovácka (modré dresy) v úterní dohrávce remizovali s Pardubicemi. Foto: FK Pardubice, Ladislav Nussbauer
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka získali na jaře první bod, ale gól nedali ani ve svém třetím ligovém zápase po zimní pauze. Svěřenci trenéra Martina Svědíka v úterní dohrávce 20. kola remizovali v pražském Ďolíčku s domácími Pardubicemi 0:0 a v tabulce zůstali pátí.

Tým z Uherského Hradiště doplatil proti Východočechům na neproměněné příležitosti v prvním poločase. „Je vidět, že nás koncovka pořád trápí. Měli jsme čtyři nebo pět situací ke skórování, potom už to byla otázka i psychiky. Hráčům určitě nepřidá, když si šance vytvoří, ale zase je nedají,“ uvedl kouč Slovácka Martin Svědík.

V prvním poločase hrozili pouze hosté. Nejprve se v deváté minutě Jurečka položil hlavou do Havlíkova centru, jenže gólman Letáček vytáhl míč na roh. Poté nejlepší střelec Slovácka nedosáhl na Reinberkův pas. Balon dopravil do sítě až o chvíli později Petržela, kvůli ofsajdu však gól neplatil.

V závěru úvodního dějství propadl míč v pokutovém území domácích až k volnému Sadílkovi, jeho slabé zakončení však Letáčka neohrozilo.

Pardubice v první půli nebezpečné nebyly a i když se po přestávce zlepšily, k pořádnému zakončení se nedostaly. Hostující gólman až v závěru vytáhl dalekonosnou ránu Cadúa.

Ve druhém poločase se Pardubice zlepšily a náš výkon byl po Kadlecově střídání bojovný. Nakonec jsme byli rádi, že Fryšty (Fryšták) chytil v závěru střelu a že bereme bod z venku. Musíme se z této situace dostat sami. Když se dařilo a všechno bylo krásné, tak to není to umění. Teď bude důležité, jak se z toho dostaneme, jak to napravíme a vrátíme se na vítěznou vlnu,“ prohlásil Svědík.

Východočeši neprohráli v lize se Slováckem třetí ze čtyř duelů, v Ďolíčku ale coby domácí tým nezvítězili v devíti zápasech nejvyšší soutěže po sobě a i ve svém druhém utkání jarní části sezony remizovali 0:0.

Chtěli jsme získat tři body, ale vývoj utkání byl jiný. Slovácko bylo v první půlce lepší, podržel nás krásným zákrokem Jirka Letáček. Do druhého poločasu jsme přeskupili některé hráče. Vyrovnali jsme hru a dostávali jsme se do situací, z nichž jsme ohrožovali branku soupeře. Ale ne tak, že bychom si vypracovali vyloženou šanci. Ve druhém poločase šance nebyly. Musíme být s bodem spokojení,“ uvedl trenér Pardubic Jaroslav Novotný.

Celek z Uherského Hradiště v sobotu doma vyzve Mladou Boleslav.

FORTUNA:LIGA, 20. kolo –
FK Pardubice – 1. FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Klíma – Hájek, Hurych – Franěk (video). Žluté karty: Patrák – Havlík. Diváci: 528 (omezený počet).
Pardubice: Letáček – Kostka, Hranáč, Pojezný (37. Toml), Cadu – Čihák – Tischler, Vacek, Solil, Patrák (79. Lupač) – Matějka (46. Černý). Trenér: Novotný.
Slovácko: Fryšták – Šimko, Hofmann, Kadlec (56. Ljovin) – Reinberk, Daníček, Havlík, Sadílek (78. Vecheta), Holzer (78. Kalabiška) – Petržela (64. Šašinka), Jurečka (78. Cicilia). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x