Slovácko v Evropské lize narazí na Dynamo Kyjev, nebo Fenerbahce

Ilustrační foto
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka se ve třetím předkole Evropské ligy utkají s poraženým týmem z druhého předkola Ligy mistrů mezi Dynamem Kyjev a Fenerbahce Istanbul. Úvodní zápas je na programu 4. srpna na venkovní půdě, odveta se hraje o týden později v Uherském Hradišti. Rozhodl o tom pondělní los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu.

Osobně jsem si přál raději tuto dvojici než Midtjylland nebo Larnaku. Z hlediska atraktivity jsou to pro mě lepší soupeři, i když možná těžší než zbylé dva. Oba týmy jsou hodně kvalitní, převyšují nejen Slovácko, ale asi i naši ligu. Co se týče tradice, jsou to obrovské kluby, které hrají Ligu mistrů a ve svých zemích patří k nejlepším. Hrají vždy o titul. Pro nás velmi těžký los,“ uvedl kapitán Slovácka Michal Kadlec, který hrával v minulosti právě za Fenerbahce.

Vítěz domácího poháru MOL Cupu a čtvrtý celek uplynulé sezony české ligy potřebuje v letní kvalifikaci vyhrát aspoň jeden dvojzápas, aby si zajistil účast ve skupině Evropské konferenční ligy. Na cestě do hlavní fáze Evropské ligy by Slovácko muselo zdolat dva soupeře; pokud by neuspělo ve 3. předkole, čekalo by ho závěrečné předkolo Konferenční ligy.

Myslím, že oba týmy jsou vyrovnané. Fenerbahce hodně posílilo, má nového trenéra. Sleduji je. Pro nás dobře, že jsme teď hráli s Trabzonsporem. Mohli jsme si vyzkoušet tureckého soupeře, myslím, že to byla vyrovnaná partie. Dynamo Kyjev je velká neznámá. Nehráli teď ligu, hrají jen přáteláky. Domácí zápas budou hrát v Polsku, což je pro ně nevýhoda. Bude to pro ně první ostrý zápas po delší době, nevím, jak to mají s těmi mimofotbalovými věcmi. Uvidíme, kdo na nás vyjde,“ dodal sedmatřicetiletý obránce.

Slovácko bude usilovat v pohárech o premiérový postup do skupiny. V minulé sezoně vypadlo hned na úvod ve 2. předkole Evropské konferenční ligy a předtím hrálo jen dnes již neexistující letní Pohár Intertoto.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x