Slovácko veze velkou výhru z Plzně, vstřelilo tři góly za poločas

Útočník Slovácka Rigino Cicilia (v bílém dresu) při zápase v Plzni. Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka po čtyřech letech vezou všechny body z Plzně, kde po famózním obratu zvítězili nečekaně vysoko 4:1 a v tabulce FORTUNA:LIGY se bodově dotáhli právě na Viktorii.

Favorita poslal v 17. minutě do vedení Tomáš Chorý, ale krátce před pauzou srovnal Merchas Doski. Po změně stran se mezi 63. a 72. minutou dvakrát trefil Marek Havlík a jeden gól dal Pavel Juroška, který se v nejvyšší české soutěži trefil vůbec poprvé.

Minulý týden jsem říkal, že to protrhne, protože se do šancí dostává, a že to má moc v hlavě, že někdy nad tím přemýšlí až na úkor některých jiných věcí, které na hřišti musí plnit. Dneska se mu to vrátilo proto, protože pracoval pro tým, daleko lépe přepínal mezi obranou a útočnou fází a obráceně. Taky pracoval dobře v presinku. Okamžitě po zisku míče byl aktivní a nabíhal si dopředu. Vrátilo se mu to v podobě gólu a asistence. Vždycky je něco za něco,“ uvedl po nedělním triumfu na adresu Jurošky kouč Slovácka Martin Svědík. 

Tým z Uherského Hradiště skóroval čtyřikrát z pěti pokusů mezi tyče.

„Samozřejmě víme, že nás střílení branek zlobí delší dobu. My se do šancí dostáváme v každém utkání. S Hradcem Králové nebo Libercem jsme je měli, ale když máte finální řešení jako dnes při druhém gólu Havlík, je to něco jiného, než když trefíte prvního hráče. Bohužel to v zápasech nedokážeme zopakovat. Toto je otázka kvality hráčů, pohody v zápase a dalších věcí, které se od toho odvíjejí. Samozřejmě pracujeme na tom v tréninku. Vidím tam ty nedostatky a neklid v koncovce. Všechno je to ale i věcí psychiky,“ připomíná Svědík.

Za stavu 2:1 jsme přidali dvě branky, které padly po naprosto klidném zakončení. Hráče jsem hodně nabádal, ať střílí. Tečovaná střela Doskiho skončila v bráně. Všechno to jsou střípky, které dělají výsledný celek. Fotbal se hraje na góly, které my potřebujeme,“ dodává. 

Viktoria Plzeň – 1.FC Slovácko 1:4 (1:1)

Branky: 17. Chorý – 63. a 72. Havlík, 43. Doski, 66. Juroška. Rozhodčí: Pechanec – Váňa, Podaný – Machálek (video). ŽK: Kalvach, Staněk, Traoré – Reinberk. Diváci: 8402.

Plzeň: Staněk – Dweh, Hranáč, Jemelka – Holík (46. Kopic), Bucha (46. Traoré), Kalvach (78. Vlkanova), Cadu – Sýkora (60. Šulc) – Jirka (67. Kliment), Chorý. Trenér: Koubek.

Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Kadlec, Doski – Valenta, Trávník (89. Kohút) – Petržela (75. Sinjavskij), Havlík (89. Holzer), Juroška (83. Hofmann) – Cicilia. Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x