Slovácko vstoupilo do Evropy porážkou o tři branky. Dohrávalo v deseti

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) na favorizované Fenerbahce Istanbul nestačili. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Historicky první utkání Slovácka v Evropské lize nedopadlo dobře. Celek z Uherského Hradiště prohrál v úvodním utkání 3. předkola v Istanbulu s domácím Fenerbahce 0:3 a při premiéře v této klubové soutěži se jim vzdálil postup do základní skupiny. Hosty kromě výsledku bolí i vyloučení stopera Hofmanna krátce po přestávce.

„Z hlediska strategie nám nevyšlo vůbec nic,“ povzdechl si trenér Slovácka Martin Svědík.

Skóre zápasu otevřel v 17. minutě ofenzivní záložník Emre Mor, v nastavení prvního poločasu se z přímého kopu parádně trefil Brazilec Lincoln.

Moravský tým nestačil čelit ofenzivě tureckého vicemistra. Třetí gól přidal opět Lincoln a přiblížil tak svůj klub k postupu.

Věděli jsme, že musíme vydržet úvodních dvacet minut, podržet balón, což se nám nedařilo a dostávali jsme se do hlubšího bloku. Po inkasované brance jsme se osmělili k protiútokům, ale chyběla nám efektivita, kterou prokázal soupeř gólem do šatny. Tím se uklidnil a nás paralyzoval,“ prohlásil Svědík.

Jeho tým se už ve druhém poločase na výraznější odpor nezmohl. „Výkon deseti hráčů byl srdnatý, bojovali jsme až do konce, hráli jsme to, na co máme. Odveta bude velmi těžká, ale stát se může cokoliv. Fenerbahce má komfortní náskok a velkou kvalitu,“ dodává Svědík.

Druhý duel se hraje v Uherském Hradišti příští čtvrtek.

Úvodní utkání 3. předkola Evropské fotbalové ligy:

Fenerbahce Istanbul – 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)

Branky: 45.+1 a 81. Lincoln, 17. Mor. Rozhodčí: Pinheiro – Jesus, Maia (všichni Portugalsko). Žluté karty: Mor – Hofmann, Trávník, Sinjavskij. Červená karta: 48. Hofmann (Slovácko).

Fenerbahce: Cetin – Osayi-Samuel, Gustavo Henrique, Szalai, Kadioglu (77. Novák) – Arao – Mor (60. Bruma), Zajc (60. Crespo), Lincoln – Valencia (77. Güler), Rossi (60. Dursun). Trenér: Jesus.

Slovácko: Ngyuen – Reinberk (69. Vecheta), Kadlec, Hofmann, Duskí – Daníček – Petržela (63. Tomič), Havlík (46. Ljovin), Trávník (86. Kohút), Holzer (63. Sinjavskij) – Kalabiška. Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x