Slovácko: vzhůru ve stopách legendárního četníka ze Saint Tropez

Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Časy, kdy na Azurovém pobřeží kousek od Nice a Monaca řádil nezapomenutelný Cruchot v podání Louise de Funèse a jeho Četník za Saint Tropez, jsou sice v nenávratnu, ale to, že je okolí úžasnou destinací, je nad slunce jasné. Teď si to tam vyzkouší jiná partička. Poslední dobou osudem těžce stíhaní fotbalisté 1. FC Slovácko. Porážka se čtvrtečním soupeřem ani následný marný duel s Bohemians nepotěšily nikoho. Ale co, hlavy vzhůru.

Slovácko má zatím v Evropské konferenční lize jenom bod, do Nice nejede coby favorit ani náhodou, ale příjemně překvapit může.

„Jako vždy začínáme za stavu 0:0, musíme se zvednout, chce to stoprocentní výkon od každého fotbalisty, my zkušení musíme jít příkladem,“ nedělá z dalšího vystoupení v evropské konkurenci vědu velezkušený Milan Petržela.

Na poslední výsledky by on i jeho spoluhráči rádi dali zapomenout právě v místech, kde řádíval četník hodně svérázný a lidem po celém světě lechtající bránice.

„No jasně, my bychom naše fandy na dálku taky rádi rozveselili, je škoda, že tu nemohou být s námi, ale to se týká hlavně domácích, kteří pykají za nepřístojnosti v utkání s Kolínem nad Rýnem. Hlediště bude prakticky prázdné,“ pokračoval Petržela.

A přece… „My jedeme na prodloužený víkend, už jsme měli zakoupené letenky, přece to teď nevzdáme, i když do hlediště nemůžeme, o to víc budeme přímo v Nice držet pěsti,“ povzbuzuje své oblíbence třeba Marek Němec z Kyjova, který vyráží s dalšími čtyřmi nadšenci.

„Hrát před prázdným hledištěm fakt není nic moc, v době covidové jsme si na to zvykli, teď je to naráz po čase zase komplikace. Musíme zlomit nepříznivou sérii a třeba nám pan Cruchot a jeho četnická stanice přinesou kus štěstí. I toho bude potřeba,“ říká jeden z trenérů Slovácka Josef Mucha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x