Slovácko začne ligu na počest krále Milana I. Ale slávu vystřídá boj o evropské poháry

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V týdnu ve Slovácké dědině na Městském stadionu Miroslava Valenty korunovali jistého Milana Petrželu na krále Milana I. Jeho dvořany byli zkušení fotbaloví rádcové. Mimo jiné Michal Kadlec, Stanislav Hoffman, Petr Reinberk nebo Jan Kalabiška. Byl a ještě bude čas oslav jeho 500. startu v naší nejvyšší soutěži. Další díl pak před sobotním startem jarní rundy nejvyšší soutěže proti Pardubicím, ale pak už by měl nastat jiný čas, čas ryze fotbalový.

Takže, co je ve Slovácku, momentálně čtvrtém týmu naší smetánky, nového?

Staronového je pro radost fandů to, že se nepotvrdily zvěsti o tom, že by trenér Martin Svědík mohl trénovat českou reprezentaci, třebaže mu to mnozí příznivci, ale i sportovní novináři přáli či přímo prorokovali. Náročný šéf lavičky zůstává, pro Slovácko jistě dobře.

Odešel člen základní sestavy Matěj Valenta, byl na hostování a dalo se to čekat.

Odešel také daleko méně vytížený Patrik Brandner.

Neodešel na podzim mimořádně střelecky disponovaný Marek Havlík, nebyla nabídka, která by ho v osmadvaceti letech vytrhla z dobře známého prostředí v klubu i ve městě. Což se ale může změnit, stávající smlouvu má ve Slovácku do léta.

„Nabídli jsme Markovi novou, v rámci našich možností, teď na něj nabídky na stole nemám,“ říká ředitel klubu Petr Pojezný.

Přišly dvě posily. Slovácko déle trápí slabší střelecká produktivita útočníků. Typickými goleadory není ani jeden z trojice Vecheta, Cicilia, Mihálik. Tak bude zajímavé sledovat, jak s tím zamíchá nová tvář do ofenzivy, rakouský sedmadvacetiletý útočník Marko Kvasina.

Další novou tváří je potom ze slovenské ligy přicházející obránce Patrik Blahút. Své přednosti už mohl předvést na přípravných kempech, určitě zvýší konkurenci.

Slovácko bylo luxusně dvakrát na kempech v Turecku, vedení dalo jasně najevo, že mu půjde o evropské poháry. Třebaže byl trenér Svědík ve vyjádřeních rozumně střízlivý.

Týmy za námi mají dohrávky, jde o to připravit se dokonale na každý zápas,“ má jasno.

Kdo si vzpomene na předloňskou sezónu, musí si vybavit skvělou jízdu Evropou, kde klub z Uherského Hradiště nechal velmi příjemnou stopu.

Cíl by tedy měl být jasný. Třebaže nikoliv nahlas prezentovaný.

Třeba pro Milana Petrželu, jehož neuvěřitelných 500 zápasů v naší první lize je obdivuhodných. Stejně tak bude zajímavé sledovat, jak se po oslavách vrhne do boje o další zápasy, góly, body a prodloužení kariéry. Končit se mu v dohledné době určitě ani trochu nechce, ale konkurenci má ve Slovácku (ne)příjemně zdatnou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x