Slovácko zakončilo podzim výhrou nad Jabloncem. Pomohlo mu i video

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – VAR se v posledním zápase letošního roku přiklonil na stranu Slovácka, které v sobotu proti Jablonci sice inkasovalo tři branky, ale sudí Berka po konzultaci s kolegou u videa branky hostujících záložníků Považance a Kratochvíla kvůli těsným ofsajdům neuznal, i proto celek z Uherského Hradiště v souboji českých pohárových zástupců zvítězil 2:1 a ve FORTUNA:LIZE si upevnil čtvrtou pozici.

Jsem rád, že tady byl VAR (videorozhodčí). Dnes bychom asi třetí gól dávali těžko. Cením si toho, že jsme si výhru vydřeli. Nejela nám hlava ani nohy a o to jsou tři body cennější,“ prohlásil trenér Slovácka Martin Svědík.

Triumfu nad neoblíbeným protivníkem si právem považuje. „Jablonec byl velmi ošemetný soupeř, jehož postavení v tabulce neodpovídá kvalitě kádru,“ říká.

„V prvním poločase jsme byli aktivnější, ale nedali jsme šance a bohužel inkasovali z ojedinělé standardky. Po přestávce jsme bojovali hlavně sami se sebou. Bál jsem se z každého propadlého balonu před naší brankou,“ dodal domácí kouč.

Po úvodním oťukávání z první vážnější akce udeřili domácí. Nedůraz v soupeřově defenzivě nekompromisně potrestal Jurečka. Útočník Slovácka dal desátý gól sezony a v tabulce střelců se dotáhl na vedoucího Beauguela z Plzně.

Místo navýšení náskoku favorit nečekaně v závěru první půle inkasoval vyrovnávací gól. Přetažený centr vrátil v 39. minutě před bránu Vaníček a do sítě jej zblízka doklepl Hübschman. Čtyřicetiletý záložník skóroval poprvé v sezoně a teprve popáté v ligové kariéře.

Severočechy vyrovnání povzbudilo a do druhé půle vstoupil aktivněji. V 55. minutě se blýskl brankář Nguyen, když vytáhl reflexivně mimo tyče hlavičku Zeleného. Z protiútoku jablonecký stoper podskočil míč, kterého se zmocnil Petržela a laciným gólem poslal svůj tým v 56. minutě do vedení.

Severočeši se tlačili za druhým gólem, ale vyrovnání se nedočkali. Slovácko výhru uhájilo a doma porazilo Jablonec po předchozích šesti remízách za sebou.
„Sezonu jsme zakončili prohrou a o to víc nás to víc mrzí. Prakticky jsme si dali vlastní góly, které jsme sami soupeři nabídli. Domácí si pomáhali dlouhými nákopy. Ve vápně jsme byli nedůrazní, nechali jsme se odstrčit a Jurečka má dobrou střeleckou formu, kterou potvrdil. To nás na chvíli zmrazilo. Ale vyrovnali jsme Tomášem Hübschmanem na 1:1, což nás trochu zvedlo. Ale jak už je pro nás typické, začali jsme zmatkovat a byla z toho ošemetná situace a ta střela domácích do břevna. Ale přečkali jsme to. Viděli jsme, že Slovácko není vzadu stoprocentní a chtěli jsme toho využít. Mohli jsme jít do vedení, ale stoprocentní šanci hlavičkou Zeleného chytil Nguyen. Prakticky z protiútoku udělal stejný hráč (Zelený) chybu a to rozhodlo o dnešní porážce. Jsem zklamaný, ale druhou půli jsme hráli docela dobrý fotbal a měli i nějaké šance,“ hodnotil zápas Rada.

Na odvolané dvě branky zásluhou VAR jablonecký kouč prudce reagoval. „Neptejte se mě na VAR, já ho neuznávám a uznávat ho nebudu. Rozhodčí branky neuznal pro ofsajdové situace. Ptejte se na to lidí, kteří to obsluhují. Já ho neuznávám a neberu ho. Copak je MOL Cup podřadná soutěž, viděli jste to ve středu? Nebo proč tam VAR není? VAR je pro mě tabu. Vidíte góly a oni pak nejsou,“ říkal zvýšeným hlasem kouč Jablonce.

FORTUNA:LIGA, 19. kolo –
1. FC Slovácko – FK Jablonec 2:1 (1:1)
Branky: 10. Jurečka, 56. Petržela – 39. Hübschman. Rozhodčí: Berka – Leška, Šimáček – Adámková (video). ŽK: Navrátil, Kadlec – Vaníček, Kratochvíl, Považanec, Houska, Surzyn, Kubista. Diváci: 997 (omezený počet).

Slovácko: Nguyen – Tomič, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Sadílek (83. Šimko), Havlík – Petržela (83. Holzer), Kohút (69. Daníček), Navrátil (73. Cicilia) – Jurečka. Trenér: Svědík.

Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Zelený, Surzyn – Hübschman – Kratochvíl (75. Kubista), Houska (83. Abubakar), Považanec, Vaníček (83. Smejkal) – Doležal. Trenér: Rada.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x