Slovácko zdolalo Karvinou. V zápase byli vyloučení oba kapitáni

Fotbalisté Slovácka slaví gól kapitána Stanislava Hofmanna. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka po třech nezdarech v lize zase zvítězili a po triumfu 2:1 nad Karvinou poskočili v neúplné tabulce na sedmé místo.

Celek z Uherského Hradiště poslal v osmé minutě do vedení kapitán Hofmann, který byl ale brzy vyloučen. Červenou kartu dostal na konci první půle i hostující kapitán Svozil. Čtvrt hodiny před koncem přidal pojistku Havlík, za Slezany v závěru snížil rovněž střídající brazilský útočník Vinícius.

Po trojce v Hradci to byla strašně důležitá výhra. Jsem rád, že jsme ji urvali,“ radoval se trenér Slovácka Roman West.

Domácí v lize bodovali s Karvinou pojedenácté za sebou, v sobotu se ale pořádně nadřeli.

Vstoupili jsme do utkání dobře, plnili jsme náš taktický záměr a dali jsme gól. Červená karta nás otupila. Museli jsme střídat, odnesl to Kim Sung-pin, čímž se vytratila naše fotbalovost. Celý zbytek první půle jsme se bránili. Karviná měla navrch, potvrdila, že je kombinační mužstvo. Chytli pohodu a sebevědomí, což přenesli do druhého poločasu. Dominovali na trávníku,“ hodnotí duel West.

Slovácku ale vyšlo střídání a sázka na brejky do otevřené obrany. „Dali jsme gól na 2:0, což bylo rozhodující. Hosté se nevzdali, snížili. Trochu nás to znervóznilo, ale nakonec jsme to urvali,“ těší kouče.

Slezané v lize nebodovali po čtyřech utkáních a nespravili si náladu po vyřazení z domácího poháru od Kroměříže.

Nemáme výsledek, prohráli jsme, ale musím mužstvo pochválit, protože jsme byli lepší. Vytvořili jsme si více nebezpečných situací. Červená karta pro Svozila změnila náš plán do druhé půle. I tak jsme tlačili, byli jsme nebezpečnější, ale trápí nás finální fáze. Do toho přišel náhodný brejk a druhý gól v naší síti. Odehráli jsme dobrý zápas a máme do budoucna na čem stavět,“ pronesl kouč Karviné Martin Hyský.

1. FC Slovácko – MFK Karviná 2:1 (1:0)

Branky: 8. Hofmann, 75. Havlík – 87. Vinícius. Rozhodčí: Petřík – Ratajová, Kotalík – Berka (video). ŽK: Kohút, Vaško, Havlík – Botos, Svozil, Planka, Memič, Singhateh, Vinícius, Hyský (trenér). ČK: 22. Hofmann – 45.+3 Svozil. Diváci: 4149.

Slovácko: Heča – Ndefe, Vaško, Hofmann, Doski – Trávník – Blahút (83. Křišťan), Kim Sung-pin (23. Kukučka), Kohút (66. Havlík), Sinjavskij (66. Juroška) – Krmenčík (66. Kozák). Trenér: West.

Karviná: Lapeš – Krčík, Bergqvist, Svozil, Fleišman – Čavoš, Planka (46. Ražnatovič) – Memič (78. Singhateh), Botos (83. Boháč), Samko (83. Mikuš) – Vecheta (78. Vinícius). Trenér: Hyský.