Slovácko zdolalo poslední Karvinou. Trenér Svědík střídal Levina

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) doma přehráli poslední Karvinou 3:1. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka si připsali další výhru. Svěřenci trenéra Martina Svědíka v sobotním zápase 28. kola FORTUNA:LIGY zdolali poslední Karvinou 3:1 a pojistili si čtvrtou příčku. Favoritovi pomohl vlastní gól Marca Túlia hned ve 2. minutě, další branky domácích přidali Cicilia a Hofmann. Za hosty snižoval střídající Sinjavskij.

Trenéra Slovácka Martina Svědíka inkasovaná branka mrzela, radost z výhry však převažovala. „Jsme rádi, že jsme vyhráli. Karviná budila respekt výhrami na Slavii a na Baníku, navíc dnes hráli o všechno. My jsme předešli různým spekulacím a dokázali jsme, že na Slovácku se vyhrává těžko,“ prohlásil spokojeně.

K výkonu mužstva měl ale zase výhrady. „Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale vstřelený gól přinesl až moc velký klid hlavně do útočné fáze, jíž chyběla kvalita a větší přehled v zakončení. Něco jsme si řekli v poločase, víc jsme se měli tlačit do šestnáctky. Hráči si to vzali za své a dvěma góly jsme navýšili vedení na 3:0. Bohužel na konci jsme se nechali zatlačit, ani střídání nebylo z mé strany v pořádku. Ljovin neodvedl profesionální výkon, proto jsem ho stáhl,“ vysvětluje Svědík.

Slovácko v lize posedmé za sebou bodovalo a s Karvinou v nejvyšší soutěži neprohrálo poosmé po sobě. Severomoravané naopak půjdou do nadstavbové skupiny o záchranu z posledního místa v tabulce, protože dva zápasy před koncem základní části ztrácejí na předposlední Pardubice sedm bodů. 

Ráz utkání určil úvod, kdy jsme si dali nepochopitelný vlastní gól. Byli jsme v pozici boxera, jehož zasáhne tvrdý direkt a pak se motá. Pořád byl ale čas s tím něco udělat. V první půli jsme tam z naší strany měli jen nějaké sekvence, ale vůbec jsme se neprosadili a nevystřelili jsme na jejich mladého gólmana. Domácí hráli chytře, byli precizní v obraně. Pokud měli problém, opřeli se o Ciciliu, který dnes uhrál většinu balonů a hráči kolem něj to dokázali vysbírat. Z naší strany to bylo málo. V poločase jsme vyměnili dva hroty, ale celkově to pomohlo jen k tomu, že jsme dali aspoň čestný gól. Dnes jsme nebyli tak dobří, abychom Slovácko pozlobili víc,“ zhodnotil duel karvinský kouč Bohumil Páník.

FORTUNA:LIGA, 28. kolo –

1. FC Slovácko – MFK Karviná 3:1 (1:0)

Branky: 2. vlastní Túlio, 49. Cicilia, 61. Hofmann – 78. Sinjavskij. Rozhodčí: Klíma – Kubr, Kotalík – Franěk (video). Žluté karty: Kadlec, Daníček, Jurečka – Chvěja, Durosinmi. Diváci: 3095.

Slovácko: Borek – Hofmann, Daníček (77. Ljovin, 86. Šimko), Kadlec – Reinberk, Havlík, Sadílek (77. Kohút), Kalabiška – Petržela (65. Holzer), Cicilia, Jurečka (86. Tomič). Trenér: Svědík.

Karviná: Ciupa – Mikuš (46. Látal), Buchta, Kobouri, Šehič – Ndiaye, Túlio (65. Qose) – Zorvan, Chvěja (46. Svoboda), Bartošák (74. Sinjavskij) – Durosinmi (46. Papadopulos). Trenér: Páník.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x