Slovácko získalo zpět bývalého útočníka. Do Uherského Hradiště se vrací Cicilia

Fotbalisty Slovácka posílil bývalý útočník Rigino Cicilia, který se k týmu připojil na soustředění v Rakousku. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Jednu pozici si trenér Martin Svědík může odškrtnout, do Slovácka se po roční pauze vrací útočník Rigino Cicilia. Rodák z karibského ostrova Curacao na Moravě podepsal dvouletou smlouvu.

„Se Slováckem jsem zažil dvakrát čtvrté místo v lize a vzpomínám rovněž na fantastické finále poháru, kdy jsme porazili pražskou Spartu a slavili historický zisk trofeje. Věřím, že na to můžeme navázat a něco podobného se Slováckem opět prožiji,“ uvedl 197 centimetrů vysoký forvard.

Jeho nečekaný loňský úprk dva týdny před vypršením smlouvy je tak zapomenutý. Cicilia znovu navlékne modro-bílý dres a bude se rvát za celek z Uherského Hradiště, kde působil již v letech 2020 až 2022.

Za Slovácko doposud odehrál 41 ligových zápasů, ve kterých zaznamenal devět branek. Dalších šest utkání přidal v domácím poháru.

Minulý ročník strávil v Holandsku. Týmu Heracles Almelo pomohl šesti góly k postupu do nizozemské Eredivisie, jenže v lize odehrál jen 494 minut.

Cicilia se k mužstvu připojil na soustředění v Rakousku, ve středu už by měl nastoupit v přípravném zápase proti německému druholigovému Kielu. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x