Slovácko ztratilo v Pardubicích vedení, po porážce 1:3 zůstalo páté

Záložník Slovácka Michal Trávník se v Pardubicích střelecky neprosadil. Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalistům Slovácka středeční zápas 29. kola FORTUNA:LIGY výsledkově nevyšel. Svěřenci trenéra Martina Svědíka ztratili v Pardubicích nadějné poločasové vedení, po třech inkasovaných brankách v rozmezí patnácti minut prohráli na východě Čech 1:3 a v neúplné tabulce zůstali pátí.

Hostujícímu kouči Svědíkovi se po zápase nemluvilo vůbec lehce. Vždyť lodivod se v Pardubicích narodil, na nový stadion se podíval vůbec poprvé.

„Jsem z toho strašně zklamaný. Hráči teď nejsou ochotní pracovat a nechovají se jako tým,“ štve kouče.

Přitom první půlka byla v režii hostů, kteří šli gólem Reinberka do vedení. „Měli jsme rohy, šance, dali vedoucí gól, takže nic nenasvědčovalo tomu, co se odehrálo druhou půlku,“ líčí zkušený bek.

Čtvrthodinový kolaps ale připravil hosty z Uherského Hradiště o vedení i body, další ztráta účastníka Konferenční ligy hodně štvala.

„Nedokážu si vysvětlit, co se s námi stalo. Všichni o tom musíme hodně popřemýšlet,“ ví dobře Reinberk.

Podle Svědíka hosté slevili nejen v důslednosti. „Je to o osobní zodpovědnosti, nemáme s tím problém jenom teď. Provází nás to už od podzimní části. Slevili jsme z důslednosti, agresivity a zodpovědnosti dohrávat některé situace. Netýká se to jednotlivců, ale celého týmu,“ vadí trenérovi Slovácka.

Moravany vyrovnávací gól Janoška nahlodal. „Protože ho domácí dali z první střely na bránu,“ připomíná Svědík.

Pak přišly další branky soupeře. „Místo toho, abychom trpělivě pracovali na tom, že utkání chceme naklonit na svoji stranu, začali jsme otevírat prosty, být nezodpovědní, z čehož pramenil druhý identický gól z pravé strany. Třetí gól ani nekomentuji,“ zlobil se.

Tým z Uherského Hradiště nezvítězil v pátém z posledních šesti kol a zůstal pátý. Základní část zakončí v neděli doma proti Brnu.

FORTUNA:LIGA, 29. kolo –

FK Pardubice – 1. FC Slovácko 3:1 (0:1)

Branky: 55. Janošek, 60. vlastní Reinberk, 73. Pikul – 34. Reinberk. Rozhodčí: Radina – Hrabovský, Vyhnanovský – Hocek (video). ŽK: Vlček, Darmovzal, Jeřábek – Kim Sung-pin, Kadlec. Diváci: 4230.

Pardubice: Nita – Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal – Kostka (82. Lima), Hlavatý (72. Jeřábek), Janošek (82. Koukola), Sychra (67. Pikul) – Černý (82. Huf). Trenér: Kováč.

Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Holzer – Havlík, Trávník – Petržela (80. Sinjavskij), Kim Sung-pin (64. Vecheta), Juroška (64. Kalabiška) – Mihálik (80. Šašinka). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x