Slovácko zvítězilo u posledního, poprvé v české lize skóroval Blahút

Záložník Slovácka Marek Havlík při utkání v Českých Budějovicích. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka potvrdili na hřišti posledních Českých Budějovic roli velkého favorita. I když to proti domácímu Dynamu neměli jednoduché, na jihu Čech v 11. kole první ligy zvítězili 2:0 a udrželi se v horní polovině tabulky.

Hosty poslal v závěru první půle do vedení Marek Havlík z penalty a pojistku přidal na konci střetnutí Patrik Blahút.

Hostující kouč Roman West mužstvo chválil jen za výkon ve druhém poločase. „Jsme rádi, že jsme se zvedli a zápas dovedli do vítězného konce. Druhá půle už byla podle našich představ,“ pochvaloval si.
Slovácko na jihu Čech kromě penalty Havlíka nakopl i kravál v kabině, který o přestávce v šatně spustil kouč West. „Nevím v čem my trenéři děláme chybu, že nejsme schopní mužstvo na první poločase nachystat,“ kroutil hlavou.

„Připomnělo mi to utkání v Hradci Králové, kde jsme byli dozadu nejistí. V ofenzivně jsme prakticky nic nevytvořili, kromě dvou míčů za obranu. Jedna z těchto akcí vedla k penaltě, ale jinak to bylo velmi málo. Domácí byli lepší, aktivnější a důraznější, měli více odražených míčů. My jsme pracovali pomalu s balonem, všechno nám trvalo a nechali jsme se zavírat na naší levé straně. Prostě nám vůbec nic nefungovalo,“ zlobil se.

S trenérem souhlasil i záložník Marek Havlík.

„První poločas z naší strany nebyl vůbec dobrý. Hráli jsme pomalu a laxně, zatímco hráči Budějovic do toho šlapali. Byli všude dřív, měli odražené balóny a rychle nám přecházeli do útoku, což vedlo k několika šancím. Naštěstí se nám na konci poločasu podařilo vstřelit gól z penalty, a tak jsme vedli 1:0. V šatně jsme se trochu uklidnili a druhý poločas už byl z naší strany lepší. Měli jsme několik příležitostí, které jsme mohli využít. Nakonec se nám podařilo vstřelit gól na 2:0 a ten konec jsme už zvládli,“ oddechl si.

Slovácko v lize s Českými Budějovicemi popáté za sebou bodovalo. Chance Liga má nyní reprezentační přestávku. Po ní Moravané vyzvou doma Teplice.

Dynamo České Budějovice – 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)

Branky: 45.+6 Havlík z pen., 80. Blahút. Rozhodčí: Berka – Vlček, Bělák – Zelinka (video). ŽK: Križan, Matoušek, Hubínek, Straka (trenér, všichni Budějovice). Diváci: 2423.

Č. Budějovice: Fendrich – Čoudek, Križan, Míka – Šigut, Tischler, Hubínek (75. Tranziska), Trummer (79. Osmančík) – Čermák, Matoušek (56. Ogiomade) – Adediran. Trenér: Straka.

Slovácko: Heča – Ndefe (90. Azevedo), Vaško, Kukučka, Doski – Trávník – Blahút (81. Reinberk), Havlík, Kim Sung-pin (81. Křišťan), Sinjavskij (65. Juroška) – Krmenčík (81. Kozák). Trenér: West.