Slovácko zvítězilo v Českých Budějovicích a pojistilo si čtvrté místo

Záložník Slovácka Vlastimil Daníček (vlevo) pomohl Slovácku k další výhře. Foto: 1. FC Slovácko
ČESKÉ BUDĚJOVICE – Evropské poháry už měli v kapse od minulého týdne, teď si definitivně pojistili čtvrté místo. Fotbalisté Slovácka zvítězili v Českých Budějovicích 1:0 a dosáhli nejlepšího umístění v klubové historii. Takto vysoko celek z Uherského Hradiště nikdy dříve nebyl.

Jediný gól utkání vstřelil v 18. minutě z penalty Vlastimil Daníček.

Čtvrté místo je obrovský kus odvedené práce, takže velká pochvala pro celý tým a pro celé Slovácko. To není jenom o týmu, je to o všech lidech, kteří v klubu pracují. Těm všem bych chtěl poděkovat a samozřejmě také fanouškům, kteří stojí za námi i v této covidové době,“ prohlásil trenér Slovácka Martin Svědík.

Jeho tým pokazil Jihočechům nedělní rozlučkovou oslavu. Za Dynamo doma naposledy nastoupil jednačtyřicetiletý bývalý reprezentační brankář Drobný. V zápase se loučil s fanoušky i českobudějovický odchovanec Kladrubský, jenž před utkáním oznámil, že po sezoně ukončí kariéru.

Pro nás to bylo hodně emotivní, loučili se dva kluci, kteří tady zanechali výraznou stopu. Mrzí mě, že jsme jim nepřipravili hezčí konec,“ řekl při on-line tiskové konferenci českobudějovický trenér David Horejš.

Slovácku k další venkovnímu triumfu pomohla proměněná penalta nařízená za faul Javorka na Klimenta. Daníček se trefil podeváté v sezoně.

O chvíli později mohli hosté vedení navýšit, gól Klimenta ale neplatil kvůli ofsajdu. „Začátek zápasu byl z naší strany dobrý. Pak jsme Budějovice pustili do hry, ale v naší šestnáctce jsme pracovali dobře,“ pochvaloval si Svědík.

Domácí se ve druhé půli snažili o vyrovnání, ale vypracovali si jedinou slušnou příležitost. Brandner však proti Bajzovi neuspěl. Více už Jihočeši nevymysleli a Slovácku podlehli na svém hřišti poprvé od roku 2005.

Ve druhém poločase až na jednu šanci Budějovic jsme to zvládli a dotáhli poměrně v klidu do vítězného konce. S Budějovicemi jsme neměli pozitivní bilanci, takže hráčům gratuluji, že to zlomili,“ dodal Svědík.

Fotbalisté Slovácka zakončí nádherný rok derby se sousedním Zlínem.

FORTUNA:LIGA, 33. kolo –

Dynamo České Budějovice – 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)

Branka: 18. Daníček z pen. Rozhodčí: Julínek – Podaný, Antoníček. ŽK: Alvir, Mršič, Čolič, Javorek, Brandner – Mareček, Kliment. Diváci: 794 (omezený počet).

Č. Budějovice: Drobný – Čolič, Havel, Králik, Kladrubský (83. Havel) – Javorek, Čavoš – Brandner (77. Ledecký), Alvir, Mršič (46. Mészáros) – Diop (60. Kousal). Trenér: Horejš.

Slovácko: Bajza – Tomič, Kadlec, Hofmann, Havlík – Mareček (60. Kohút), Daníček – Jurečka (72. Cicilia), Sadílek, Navrátil (83. Petržela) – Kliment (72. Šimko). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x