Slovácko zvítězilo v Liberci. V nastaveném čase rozhodl střídající Mihálik

Křídelník Slovácka Milan Petržela při zápase v Liberci. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Spolupráce střídajících hráčů Mihálika s Kimem rozhodla sobotní duel 19. kola FORTUNA:LIGY v Liberci, kde fotbalisté Slovácka po gólu v nastaveném čase zvítězili 1:0 a v neúplné tabulce se posunuli na čtvrté místo.

„Za tři body jsme rádi, ale náš výkon se musí zlepšit,“ cítí trenér mužstva z Uherského Hradiště Martin Svědík, který v 87. minutě vyfasoval červenou kartu a o jediný gól zápasu přišel. „Neviděl jsem ho,“ přiznal.

„Asi je to nějaký návod. Budu muset vždycky jít do útrob, abychom dávali góly,“ vtipkoval kouč.

Červená karta jej ale mrzela. „Je to moje chyba, ale na druhé straně, pokud by se za tohle vylučovalo, je každý zápas vyloučených pět trenérů,“ má jasno.

Pardubický rodák patří mezi emotivní trenéry. Na střídačce občas vybouchne, což se stalo i U Nisy. „Emoce ve mně jsou, patří ke mně. Pan Radina to posoudil takto. Podle mě to bylo vyloučení velice přísné,“ míní.

Jinak se mu utkání hodnotilo dobře. „Vstup do zápasu jsme měli aktivní v tom, že jsme více drželi balon, ale nebylo to s žádným efektem. Byť jsme si vytvořili šanci Reinberkem. Liberec kontroval ze standardky a nastřelil břevno. Po dvaceti minutách převzal Liberec otěže, ve středu pole začal získávat balony, měl výbornou přechodovou fázi,“ popisoval a zároveň děkoval brankáři Filipu Nguyenovi. „Jen díky němu jsme přežili pár akcí, zneškodnil dvě tutové šance. Utkání se mohlo vyvíjet úplně jinak. To byl klíč a základ k tomu, že jsme tu uspěli,“ ví dobře.

Ve druhém poločase už hosté vyrovnali hru, a hlavně po prostřídání byli lepší než Slovan. „Liberec už neměl tlak. Pak to bylo o tom, kdo dopraví míč do branky. Naštěstí se nám to v závěru povedlo,“ dodal Svědík.

Slovan Liberec – 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 90.+2 Mihálik. Rozhodčí: Radina – Leška, Hádek – Kocourek (video). ŽK: Vecheta, Kalabiška. ČK: 87. Svědík (trenér, všichni Slovácko). Diváci: 1589.

Liberec: Vliegen – Plechatý, Prebsl, Purzitidis – Fukala (80. Mészáros), Valenta, Červ, Preisler – Frýdek (72. Doumbia), Višinský (27. Tupta) – Olatunji (72. Rondič). Trenér: Kozel.

Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Daníček, Havlík – Petržela (73. Kim Sung-pin, 90.+5 Břečka), Kohút (63. Mihálik), Holzer (63. Duskí) – Vecheta (73. Šašinka). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x