Slovácko zvládlo generálku na ligu, Viktorii Žižkov doma přehrálo 4:1

Fotbalisté Slovácka se radují po jednom z gólů v síti Viktorie Žižkov. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka poslední přípravný duel před startem Chance Ligy výsledkově zvládli. Tým z Uherského Hradiště v generálce zvítězil nad druholigovou Viktorií Žižkov 4:1. Gólově se prosadili Havlík, Kohút, Azevedo a Blahút. Modrobílí všechny branky vstřelili v prvním poločase a dobře se tak naladili na úvodní zápas sezony proti Slavii.

„Je to samozřejmě lepší, než kdybychom v přípravě vůbec nevyhráli. Na druhou stranu, stejně se to to nakonec láme v lize, tam se získává to sebevědomí. V přípravě máme dvě porážky, dvě remízy a jednu výhru. Kolikrát to bylo herně upracované, kostrbaté. Proti Žižkovu byl první poločas slušný, od toho bychom se měli odrazit a připravit na Slavii,“ prohlásil nový kouč Slovácka Roman West.
Spokojený byl hlavně s první půlí, ve které padly všechny branky.

„Vstoupili jsme do utkání tak nějak průměrně. Sice jsme dali první branku, ale vzápětí soupeř vyrovnal, což nás mrzí. Pak následovala nejlepší pasáž, zhruba od patnácté minuty. Dali jsme tři góly, měli několik dalších šancí, které se mohli dohrát. Vypadalo to dobře i do defenzívy,“ pochvaloval si.

Jenže po změně stran už to tak dobré nebylo.

„Po střídání ve druhé půlce musím říct, že naše hra trošku upadala. Dopředu jsme si toho moc nevytvořili a měli jsem hodně otevřenou obranu. Hečis (brankář Milan Heča) něco chytil. Je to škoda, druhou půlku jsme chtěli odehrát lépe,“ ví dobře.

1. FC SLOVÁCKO – FC VIKTORIA ŽIŽKOV 4:1 (4:1)

Branky: 15. Havlík, 25. Kohút, 31. Azevedo, 40. Blahút – 18. Jirásek.

1.FC Slovácko: Heča – Reinberk (46. Ndefe), Vaško, Blahút, Doski, Hofmann, Trávník (77. Novotný), Kohút, Havlík (77. Křišťan), Azevedo (46. Vecheta), Siňavskij (77. Kozák)

--> --> --> --> -->