Slovácko zvládlo přesilovku a na jaře poprvé vyhrálo

Fotbalisté Slovácka slaví jeden z gólů v síti poslední Karviné. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Dočkali se! Fotbalisté Slovácka po třech nezdarech poprvé na jaře zvítězili. Ve 23. kole FORTUNA:LIGY ale museli výsledek otáčet, nakonec na hřišti poslední Karviné slavili triumf 3:1.

Hosté z Uherského Hradiště prohrávali po gólu Krčíka, ale ještě v prvním poločase vyrovnal Sinjavskij. Domácí navíc šli po vyloučení Emmanuela Ayosiho do deseti. Po pauze otočil zápas stoper Hofmann. Pojistku na vítězství dal z penalty Havlík

„Jsem rád, že jsme to po třech neúspěšných zápasech zvládli. Věřil jsem, že mužstvo má charakter a byť mu chyběli nějací důležití hráči, popralo se s tím velice dobře, kór když muselo výsledek otáčet,“ říká trenér Slovácka Martin Svědík.

Po sobotním venkovním duelu nechválil pouze hráče, ale i fanoušky.

Do Karviné jich dorazilo několik desítek, Petrželovi a spol. neustálým povzbuzováním vytvořilo domácí prostředí.

„Bylo to pro nás strašně důležité,“ vnímá Svědík.

„Fanouškům patří velký dík nejen za tento zápas, ale i utkání se Spartou, kdy byli skvělí. I přes prohru nás ocenili. Toto se mi líbí. Velký respekt vůči nim,“ prohlásil kouč.

Slovácko v nejvyšší soutěži bodovalo s Karvinou podesáté za sebou, přičemž devětkrát z toho zvítězilo. „Prvních třicet minut jsme byli lepší na balonu i v kombinaci, nicméně Karviná hrozila z kontrů, standardek a odražených míčů. Potom jsme si nepohlídali standardku, nenabrali jsme si hráče a soupeř skóroval. Jsem rád, že jsme na to dokázali reagovat zvýšenou aktivitou i pěknou akcí, po které jsme vyrovnali. Po vyloučení jsme šli do přesilovky a v poločase jsme si řekli, že chceme nejen gól vstřelit, ale hlavně žádný nedostat. Chtěli jsme trpělivě pracovat. Konečně jsme si pomohli i standardkou, po které jsme šli do vedení, a potom jsme z penalty přidali třetí gól. Karviná pak hrála vabank, nicméně až na jednu akci jsme domácí k ničemu nepustili,“ hodnotil duel Svědík.

Jeho tým se pokusí potvrdit venkovní triumf v sobotu doma proti Jablonci.

MFK Karviná – 1. FC Slovácko 1:3 (1:1)

Branky: 30. Krčík – 37. Sinjavskij, 57. Hofmann, 65. Havlík z pen. Rozhodčí: Radina – Dobrovolný, Pfeifer – Černý (video). ŽK: Ayaosi, Iván, Holec, Ezeh – Kohút, Trávník, Kim Sung-pin. ČK: 42. Ayaosi. Diváci: 1820.

Karviná: Holec – Krčík, Svozil, Bergqvist, Fleišman – Moses (79. Ezeh), Žák (46. Traoré) – Iván (58. Raspopovič), Ayaosi, Regáli (46. Memič) – Akinyemi (71. Doležal). Trenér: Jarábek.

Slovácko: Heča – Reinberk, Hofmann, Kalabiška, Doski – Trávník (90. Břečka), Havlík – Petržela (83. Blahút), Kohút (66. Kim Sung-pin), Sinjavskij (83. Mihálik) – Vecheta (66. Kvasina). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x