Slovácký okruh ve Starém Městě letos svou účastí ozdobí i pět závodnic

Foto: FB Slovácký okruh
STARÉ MĚSTO - Devatenáctý ročník silničních motocyklových závodů Slovácký okruh s podtitulem O cenu Milana Šobáně staršího se po roce opět uskuteční ve Starém Městě. Fanoušci jedné stopy se mohou těšit na velký zážitek o víkendu 13. a 14. května.

Po dvouleté pauze způsobené covidovou pandemií se vloni pořádání Slováckého okruhu ujal pořadatelský tým Motoklubu Staré Město v čele s Petrem Chmelařem. Letos organizátoři přivítají více než dvě stě jezdců, kteří se představí ve dvaceti kategoriích.

Ve startovní listině najdeme dokonce pět žen a desítku zahraničních jezdců z několika zemí Evropy – Německa, Itálie nebo Švédska. Můžeme tak směle říct, že Slovácký okruh 2023 bude mezinárodní a nabídne velmi atraktivní podívanou. Nechybí ale například ani domácí veterán Karel Kalina nebo Jindřich Štěpánek, který se narodil v roce 1950, v roce 1968 jel Slovácký okruh spolu s Milanem Šobáněm starším, na jehož počest závody pořádáme. A pojede i letos, a to v kategorii 350 B,“ prozrazuje Petr Chmelař, jehož společnost CSO je zároveň generálním partnerem akce.

Tréninky se pojednou v sobotu 13. května, samotné závody jsou na programu o den později v neděli 14. května. Organizátoři se opět snažili, aby byl Slovácký okruh zážitkem pro celou rodinu.

V rámci doprovodného programu v pátek zahraje kapela Žlutá ponorka a v sobotu domácí Tabák – Kabát Revival. Na děti čekají skákací hrady, atrakce a další zábava pod taktovkou Chabi Production,“ láká fanoušky Chmelař.

Stejně jako vloni, i letos se budou diváci spolupodílet na ekonomice závodu, a to částkou sto korun na dospělou osobu na den, děti mají vstup zdarma. „V ceně je závod, dva koncerty i atrakce. Věříme, že návštěvníci Slováckého okruhu pochopí, že pořádat akci podobného rozsahu je finančně náročné,“ dodal Petr Chmelař.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x