Smeče, křeče, loby i turnajové ozdoby. Tenisový Lázně Luhačovice cup na podtrženou jedničku

Tenisový turnaj v Luhačovicích dopadl na jedničku. Foto: Lázně Luhačovice a.s.
LUHAČOVICE - Vždy v čase babího léta přispívá k věhlasu lázeňské sezóny v Luhačovicích také tenisový turnaj pořádaný Lázněmi Luhačovice a.s. Jestliže předchozích sedm ročníků bylo velmi vydařených, pak ten osmý svou sportovní úrovní a přátelskou atmosférou předešlé snad ještě předčil.

Prvenství z loňska obhajoval s parťákem Martinem Liberdou otec naší dlouholeté tenisové jedničky Martin Berdych. Tentokrát ale dvojice z Valašského Meziříčí prohrála hned dvakrát a musela se spokojit se čtvrtfinálovým umístěním. „To se nedá nic dělat, je to sport, alespoň si doma více užiju syna Tomáše, stavil se s Ester fakt po dlouhé době,“ pravil Berdych starší.

Na turnaji hrávají osvědčení partneři a přátelé luhačovických lázní. Přijíždějí lékaři, manažeři a turnaj vždy zdobí také ženy a dívky. Celá řada z nich hraje opravdu dobře, do čtvrtfinále se s partnerem dostala třeba náměstkyně zlínského hejtmana Olga Sehnalová. „Hrávám v Kroměříži, tento turnaj předčil mé příjemné očekávání, skvělá organizace a vysoká úroveň. Tedy hry a také báječného počasí,“ smála se spokojeně.

Až do semifinále se propracoval známý fotbalový trenér Bohumil Páník. „Nebýt toho, že už mi chvílemi přeci jen ubývaly síly a cítil jsem jako správný fotbalista, tu a tam křeče, mohli jsme jít ještě dál, ale i tohle je velký úspěch,“ glosoval svoji účast.

Zajímavou dvojicí a také účastníky čtvrtfinále bylo žluté televizní duo Robert Heč z Primy a Josef Kvasnička z České televize. „Na to, že Pepa málo trénuje, podal výborný výkon a já mu musím poděkovat,“ chválil kolegu i konkurenta z obrazovky Heč.

Ve finále zvítězila dvojice Sládek, Křenek nad párem Máčalík, Čada 6:4. Byla to bitva na ostří nože. „Dostali jsme zabrat, těžký zápas, v rozhodujících chvílích mne podržel Pavel, ale soupeře moc chválím,“ radoval se s pohárem Petr Sládek, jinak ředitel Uherskohradišťské nemocnice.

Generální ředitel Lázní Luhačovice a.s. Eduard Bláha byl spokojen stejně tak. „Parádní akce, díky řadě spolupracovníků, kteří se podíleli na organizaci, si naši přátelé odnášejí hezké zážitky, to nám dělá radost,“ dodal.

„Už se těšíme na další ročník,“ dívá se dopředu ředitel turnaje Dalibor Chrastina. On i jeho štáb zaslouží na začátku školního roku za báječnou organizaci podtrženou jedničku.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x