Smolný zápas. Fotbalisty Slovácka proti Olomouci potopily hrubé chyby

Střídající Filip Vecheta ani žádný další hráč Slovácka se proti Olomouci střelecky neprosadil. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka poprvé v sezoně vyšli střelecky i bodově naprázdno. Celek z Uherského Hradiště už s uzdraveným trenérem Martinem Svědíkem na lavičce doma nestačil na Sigmu Olomouc, Hanákům podlehl 0:2. Hosté potrestali chyby domácí defenzivy v úvodu obou poločasů, kdy se trefili Lukáš Juliš a Jan Vodháněl. Sigma na stadionu Slovácka v lize naplno bodovala po více než 11 letech a 10 zápasech.

„Dnes rozhodly dva faktory. Tím prvním byly velké individuální chyby našich hráčů v defenzivě. Byly to chyby fatální, které se už nedaly zachránit, nikoliv chyby systémové. Dalším faktorem byl hazard s vytvořenými šancemi. Nebyli jsme schopni je proměnit a dát gól z metru. To byly dvě hlavní příčiny naší porážky, byť hra vypadala někdy velmi solidně. Fotbal se hraje na góly, Sigma si na ně počkala, a proto si odváží tři body nikoliv za krásnou, ale za účelnou hru,“ uvedl kouč Slovácka Martin Svědík.

S kolegou souhlasil i olomoucký trenér Václav Jílek. „Když to řeknu kulantně, tak jsme tady pouze získali tři body, což musí být pro Slovácko velmi složité kousat,“ prohlásil. „V první půli jsme tady nepředvedli vůbec nic. Bylo to ustrašené, soupeř nám daroval gól a od té doby se hrálo na jednu bránu. Domácí byli jednoznačně lepší, pohyblivější, kvalitnější, odvážnější. Hodně jsme kazili, svoje mužstvo jsem nepoznával. Doufám, že takto už se prezentovat nikdy neubudeme. Druhá půlka už byla lepší, pomohla změna rozestavení i střídání. V závěru jsme měli dát další góly. Třemi body naše aktivita končí, výkon je pro nás velkým vykřičníkem před dalšími zápasy,“ dodal Jílek.

Už ve druhé minutě posoudil sudí Volek kontakt stopera Beneše s pronikajícím Juroškou jako faul a nařídil pokutový kop pro Slovácko. Po intervenci kolegů u videa a přezkoumání situace ale penaltu odvolal a domácímu záložníkovi navíc udělil žlutou kartu za simulování.

Druhý klíčový moment přišel v 9. minutě, kdy brankáři Hečovi vypadl po jednoduchém centru míč, který zblízka Juliš uklidil do sítě.

Slovácko mohlo odpovědět z rohu. Hlavičku Cicilii ještě přizvedl Valenta, ale brankář Macík ji vytáhl nad. Po kombinaci Valenty s Petrželou dostal přihrávku k penaltovému puntíku Hofmann, ale z první mířil těsně mimo. O chvíli později centroval Reinberk a úplně osamocený Havlík trefil z malého vápna v záklonu břevno.

Ve 21. minutě mířil Cicilia po Petrželově přihrávce do boční sítě. Valentovu střelu zase vyrazil Macík na roh a pokus Petržely po standardní situaci mířil nad. Další krásnou kombinaci zakončoval Hofmann, ale z voleje střílel nad.

Vstup do druhého poločasu se Slovácku vůbec nepovedl, když se po nedůrazné malé střele Daníčka snadno dostal k míči Vodháněl a sám proti Hečovi zakončil přesně na zadní tyč.

Slovácko se dlouho vzpamatovávalo, k vyšší produktivitě mu měla pomoci kompletní obměna útočného tria po hodině hry. Jenže Reinberk na zadní tyči z bezprostřední blízkosti netrefil branku a střelu z hranice vápna Macík o chvíli později chytil. Konec utkání už byl rozbitý a Olomouc už vedení ubránila.

1. FC Slovácko – Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 9. Juliš, 48. Vodháněl. Rozhodčí: Volek – Hájek, Žurovec – Radina (video). ŽK: Juroška – Navrátil, Vodháněl. Diváci: 4942.

Slovácko: Heča – Hofmann, Daníček, Kadlec – Reinberk (75. Sinjavskij), Valenta (83. Trávník), Havlík, Holzer – Petržela (61. Kalabiška), Cicilia (61. Vecheta), Juroška (61. Kim Sung-pin). Trenér: Svědík.

Olomouc: Macík – Pokorný, Beneš, Vraštil (46. Ventúra) – Chvátal, Breite, Pospíšil (46. Zorvan), Zmrzlý – Vodháněl (75. Fortelný), Navrátil (90.+1 Matys) – Juliš (69. Kramář). Trenér: Jílek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x