Snowtubingové dráhy ve Velkých Karlovicích jsou stále v provozu

Sjezdovka Horal (Foto: archiv Ski areálu Razula)
VELKÉ KARLOVICE - Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích je zatím dostatek sněhu na sjezdovkách, které návštěvníci využívají k sáňkování, bobování nebo na skialpy. Snowtubingové dráhy jsou také v provozu, ale nadcházející víkend bude asi jednou z posledních příležitostí se na nich svézt, protože zde sníh již odtává, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Provozní doba bude den ode dne přizpůsobována aktuálnímu počasí, zatím zůstává jako dosud od 10.00 do 17.00 hodin. Podle předpovědi počasí se má o víkendu ochladit a mohlo by opět sněžit, což by dalšímu provozu atrakce určitě pomohlo.

„Zároveň je však velkou neznámou, co přinese avízované rozhodování vlády o zpřísnění režimových opatření. Pokud by výsledkem bylo i omezení pohybu lidí do 20 kilometrů od místa bydliště, mělo by to pro nás zásadní dopad a zcela bychom museli přehodnotit provoz snowtubingu i výdejních okének,“ konstatovala Žáčková.

Uplynulý týden, kdy měli jarní prázdniny školáci z Brna a okolí, přinesl podle očekávání výrazně vyšší návštěvnost sjezdovek a výdejních okének. „I díky slunečnému počasí se počet návštěvníků ve všedních dnech pohyboval na úrovni víkendů, současně ale nepřesahoval bezpečnou míru a dařilo se nám regulovat fronty u výdejních okének díky tomu, že jsme jejich počet posílili a rozšířili také otevírací dobu. Velký zájem byl v našich výdejních oknech o hotová jídla ve skle, která využívají mnozí chalupáři v okolí místo možnosti posezení v našich restauracích,“ sdělila Žáčková.

O nadcházejícím víkendu, v sobotu 27. února, se ve Velkých Karlovicích měl uskutečnit běžkařský závod Noční stopa Valachy, který je tradičně první akcí seriálu závodů Valachy tour. „Vzhledem k pokračujícím omezením jsme akci již dříve zrušili, místo ní nabídneme sportovcům závod Noční běh Valachy v sobotu 8. května. Věříme, že v tu dobu již bude možné akce pořádat. Půjde o noční běh okolními lesy s čelovkami, s individuálním startem a tedy minimálním kontaktem mezi jednotlivými účastníky,“ uzavřela Žáčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x