Sobotní požáry na Vsetínsku: hořela myčka i kus lesa

Požár myčky ve Valašské Bystřici. Foto: HZS ZK
VSETÍNSKO - K požáru myčky v kuchyni rodinného domu ve Valašské Bystřici byli v sobotu dopoledne vysláni profesionální hasiči z Valašského Meziříčí a dobrovolné jednotky z Valašské Bystřice a Rožnova pod Radhoštěm.

Při příjezdu místní dobrovolné jednotky docházelo k plamennému hoření v prostoru kuchyňské linky, které hasiči uhasili pomocí dvou přenosných hasicích přístrojů. Silně zakouřený objekt poté hasiči odvětrali přetlakovou ventilací. Na místě byly dvě nadýchané osoby, kterým hasiči poskytli předlékařskou první pomoc a předali je k dalšímu ošetření posádce zdravotnické záchranné péče.

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který jako příčinu vzniku požáru stanovil technickou závadu na myčce. Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na 200 tisíc korun.

Pár minut před šestou hodinou večerní pak přijalo krajské operační středisko hasičů oznámení o požáru lesa v obci Růžďka, kde byl následně vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Postupně bylo k požáru vysláno osm jednotek s deseti cisternami a čtyřkolkami z Jablůnky a Bystřičky.

Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že požár zasáhl lesní školku o velikosti okolo 150×150 metrů a rychle se dál šířil. Hasiči ihned k likvidaci požáru nasadili celkem 10 útočných proudů vody. Na požářiště se dostavil územní řídící důstojník, který si převzal velení. V 18:32 hodin byla vyhlášena lokalizace požáru. Hasiči tak měli požár pod kontrolou, a ten se již dál nešířil. Poté hasiči prolévali zbylá ohniska. Velitel zásahu tak mohl začít redukovat počet jednotek, které začaly postupně odjíždět zpět na své základny. Samotná likvidace požáru byla vyhlášena v 19:22 hodin. Poté zbylé jednotky odjely na své stanice. Na dohlídku do pozdních nočních hodin zůstali na požářišti místní dobrovolní hasiči.

Vyšetřovatel hasičů nyní ve spolupráci s Policií ČR zjišťuje příčinu vzniku požáru. Vzniklá škoda bude vyčíslena s majitelem pozemku.

Zdroj: HZS ZK

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x